İşletim sistemi mi değiştirmeli miyim?

0

Özellikleri;

 

-AMD Turion II Ultra Dual-Core Mobile M620 (2 CPUs) ~ 2.5Ghz

-4 Gb Ram

-ATI (Amd) Mobility Radeon HD 4650

 

olan Hp Pavilion dv6 model bilgisayara şu anda işletim sistemi olarak Windows 10 pro 64 bit yüklü şekilde ve bilgisayara yeni format atıldı, ancak çok bir işlem yapılmasa, az uygulama çalıştırılsa dahi aşırı hantal ve sık sık donma ve takılma yaşıyor. Stock olarak Windows 7 yüklü geliyor sonrasında değiştirildi işletim sistemi ancak win 10 dediğim gibi pek yaramadı tekrardan windows 7 'ye geçmeli miyim daha hafif gelir mi bilgisayara, takılmalardan kurtulur muyum pek bilemedim gerçi güncel çoğu zaman daha iyidir ama işletim sistemini donanıma göre seçmekte önemli ve windows 7'deki performansı daha iyiymiş tabi bu takılmaları işletim sistemine tümüyle bağlamak ne kadar doğru orasıda tartışılır ancak dediğim gibi hafıza boş yeni format atılmış zaten çalışan uygulama, arka plan vs. sıkıntı yok ama takılma, yavaşlık çok fazla sizler ne dersiniz.

noobxx noobxx (25)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Özet belirtmiş olduğun PC konfigürasyonu Windows 10 işletim sisteminin çlışması için minimum ihtiyaçları karşılıyor ve bu halde pek bir problem yaşanmaması gerekirdi.

    Bir sistemin stabil ve performanslı çalışmasında donanım sürücüleri önemli bir rol oynar. Bu sebeple PC'de mevcut donanım sürücüleri gözden geçirilmeli, eğer problemli veya şüpheliler varsa doğru ve tam uyumlularıyla değiştirilmeli.

    Ayrıca sistemde genel bakım ve kontrollerde yapılmalıdır:

    Windows işletim sistemlerinde hatalar nasıl düzeltilir, problemler nasıl çözülür (Sorun giderme), bakım nasıl yapılır? (tıkla)

    Tüm bunlardan sonra problemler devam ediyorsa o halde Windows 7'ye geri dönersin.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Normal kullanımda Windows 7 ve Windows 10 işletim sisteminin kullanım hızlarını fark etmezseniz.Tam olarak test etmedim ama Windows 10 bilgisayarınızda daha bile hızlı çalışabilir.Ancak dikkat edilmesi gereken bir husus var.

      Windows 10 işletim sistemi genelde çok güncelleme alan bir işletmi sistemi.Windows 10 kullanıcılarının bu durum genel bir şikayeti olabilir.Eğer bilgisayarınızda SSD yoksa ve normal bir harddisk kullanıyorsanız bilgisayarınızın güncelleştirme yapması kullanımı önemli ölçüde yavaşlatır.Windows 10 çıkmasının ardından birden fazla büyük güncelleme aldı.Bu güncellemelerinin yüklenme süreleri bir hayli uzun sürebiliyor.Ayrıca Windows 10 ilk kurduysanız muhtelemen eksik olan tüm güncelleştirmelerini yüklemeye çalışacak.Bu da belki de birkaç gün sürecek ve güncelleştirmeler normal yollardan kapatılamadığı için arka planda size sormadan tüm işleri halletmeye çalışacak.Dolayısıyla siz Windows 10 kurmanızın ardından bilgisayarınıza birkaç gün süre verin ve güncelleştirmelerin tamamlanmasını bekleyin.Herşey hazır olmasının ardından istediğini Windows 7 hızına kavuşacağınızı düşünüyorum.

      Windows 10 kurulumunun ardından Başlat menüsüne güncelleştirme yazarsanız sistem güncelleştirmeleri bölümünde güncelleştirmeleri kontrol edebilirsiniz.

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      6 yıl önce cevaplandı

        0

        Windows 10'da 32 bit için 2 GB bellek yeter fakat daha iyi performans için 4 GB tavsiye edilir. 64 bit için 4 GB yeter fakat daha iyi performans için 6 GB tavsiye edilir. Yani bilgisayarın Windows 10 minimum sistem gereksinimlerini karşılıyor olabilir ama bu stabil çalışacağı anlamına gelmez. Bence Windows 7 senin bilgisayarına daha iyi gelir.

        omercik omercik (9418)
        6 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol