istanbul avrupada bilgisayar hurdacıları

0

merhaba istanbul avrupada bilgisayar hurdacıları varmıdır nerelerdedir 

ardavarol ardavarol (3)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Seneler öncesi Topkapı'da vardı ama şimdi hala varmı, bilemiyorum. Yer tarifi yapamıyorum. Zira oralar son senelerde çok değişti.

    Fakat sana şöyle tavsiyede bulunmak isterim. Hurdacıdan belki bazı şeyler satın alınabilir, temin edilebilir. Ama asla teknolojik cihaz ve parçalar için bu yapılmamalıdır. Aksi halde hayal kırıklığına uğrayabilir, boşuna para harcamış olabilirsin. Oralardan satın alınan teknolojik cihaz veya donanım vs parçaların sağlam ve sağlıklı çalışır olma ihtimalleri %10 dahi olmaz. Bu kadar küçük bir ihtimal için kumar oynamak istiyorsan o başka. O halde alabilirsin.

    Çalışır veya işe yarayabillecek gibi bir cihaz veya parçayı kolay kolay insanlar yok pahasına hurdacılara vermeyi düşünmez. Elden ikinci el satmayı düşünebilirler, eşe dosta karşılıksızda verebilirler ve hatta çöpe bile atabilirler ama hurdacıya üç kuruş para için satmayı herhalde pek düşünmezler. Birde bu yanıyla düşünmelisin.

    Ama hurdacı değilde ikinci el PC malzemesi, teknolojik cihaz ve parça satan yerler bu türden kullanılmış cihaz ve parçaların satın alınması için düşünülebilir. Buralarda satılan ikinci el parçalar hurdacılara nazara daha fiyatlı olur ama daha güvenilirdirler. Hatta bu amaçla açılmış ve hizmette bullunan bazı ticari işyerlerinde iknci el ürünler önce test edilerek çalıştığı gösterilerek teslim edilirler ve satıcı ticarethane tarafından bu ikinci el ürün ile alakalı olarak müşteriye 3 ay ile 6 ay arasında bir garanti verilir. Özel olarak ikinci el satış faaliyetinde bulunan ticarethaneler için İstanbul Avrupa kesiminden bir yer bilmiyorum ama birkaç sene öncesine kadar Kadıköyde Yazıcıoğlu civarında birkaç tane bulunmaktaydı. Şimdilerde bilemiyorum ama oralarda sorabilirsin. Sana göstecekler veya adres tarif edeceklerdir.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • merhaba benim amacım bilgisayar almak değil günümüzde windows 98 laptop masaüstü bulmak gerçekten zorlaştı bari harddisk alayım diyorum zaten o kadarda pahalıya satılmıyor bildiğim kadarıyla toplayan kişiler var çok ucuza malzeme aldıklarını söylüyorlar ardavarol 6 yıl önce
    • biraz nostalji yapayım :d ardavarol 6 yıl önce
    • Hurdacıdan parça alınmaz, harddisk ise hiç alınmaz (Ya hiç çalışmaz yada %99 problemli çalışır.). Mesajımın altına ikinci el satan ticarethaneler bilgisini ekledim. Gerek harddisk için gerekse ikinci el diğer ihtiyaçlar için oraları düşünebilirsin @ardavarol temmuz 6 yıl önce
    • çok teşekkür ederim ardavarol 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol