It is an error to use a section registered as allowDefinition='MachineToApplication' beyond application level hatası

0

asp.net web sitesinde sitemin altındaki panele ulaşmak istediğimde It is an error to use a section registered as allowDefinition='MachineToApplication' beyond application level hatası veriyor.

web.config içinde sessionState alanı sorunlu olarak gösteriliyor.

It is an error to use a section registered as allowDefinition='MachineToApplication' beyond application level hatasının çözümü nedir?

alattin alattin (16999)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    It is an error to use a section registered as allowDefinition='MachineToApplication' beyond application level hatasının çözümü nedir?

    Asp.net uygulamalarında bu hata çok farklı sebeplerden alınabilir.

    Fakat en yaygın yapılan hata ana uygulama altındaki alt uygulama gerektiren klasörlerin uygulamaya (application) çevrilmemesidir.

    Örneğin asp.net mvc ile yapılmış bir web siteniz ve bunun altında çalışan ayrı bir paneliniz var.  Ana web siteniz IIS içinde bir application içinde çalıştırılır. Eğer panelin olduğu klasör kendine ait bir web.config dosyasına, bin klasörüne sahipse yani ayrı bir application olarak çalıştırılması gerekiyorsa o zaman IIS içinde panelin olduğu klasörü sağ tuşla tıklayıp, convert to application seçeneğini seçerek klasörü application'a çevirmeniz gerekir.

    Eğer uygulamanın olduğu alt klasör application'a çevrilmediyse karşınıza It is an error to use a section registered as allowDefinition='MachineToApplication' beyond application level hatası gelir. Çözüm için bu klasörü yukarıda anlattığım gibi application'a çevirmek yeterlidir.

    alattin alattin (16999)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol