Itunes'tan gelen mail güvenli mi?

0

Merhaba.

do_not_reply@new.itunes.com adresinden bu mail geldi,

Sayın Apple Müşterisi,

Türkiye Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kısa bir süre önce kullanıcıları internet dolandırıcılığına karşı korumak için yeni bir karar aldı. 18 Ağustos 2017 saat 00.01 itibarıyla tüm kullanıcıların kredi ve banka kartlarını internetten yapacakları işlemlerde kullanabilmek için bankalarıyla irtibata geçerek gerekli onayları vermeleri gerekecek. 

Kartınızın artık internet işlemlerinde kullanılamıyor olabileceğini tespit ettik. İleride tekrar satın alma işlemi yapmak isterseniz bankanızla irtibata geçerek kartınızın internet işlemlerinde kullanılmasına onay vermenizi tavsiye ederiz. 

Herhangi bir sorunuz varsa lütfen destek ekibimizle temasa geçmekten çekinmeyin. 

Apple Destek

Link vs. Yoktu güvenli midir?

takemastertr takemastertr (7)
6 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 17 Ağustos 2017 tarihine kadar e-ticaret ödemeleriniz için bankanıza onay göndermenize ilişkin yeni bir düzenleme getiriyor. Artık tüm Kredi Kartları varsayılan olarak internet işlemlerine kapalı olacak. 

    Bu sebepten siz gerekli onayı vermeden, kredi kartınız üzerinde varsa otomatik çekim işlemleri 17 Ağustos 2017 itarihinden tibaren yapılamayacak. Bu sebepten kurumlar bu tür mailler gönderiyor. Yani gelen mail güvenli. Sorun yok.

    hakan hakan (15394)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Evet doğru söylüyorlar. BDDK bununla ilgili bir şey yapmıştı. 18 Ağustos 00:01 den itibaren "sanırım" ses ile onay vermemiz gerekecek.

      toprak34 toprak34 (2026)
      6 yıl önce cevaplandı

      • Pekii bu adres fishing değil değil mi? Link te yoktu çünkü. Apple ürünümün de olduğunu sanmıyorum olsa da kart girmedim diye biliyorum. takemastertr 6 yıl önce

      0

      Apple Türkiye Destek Hattı'nı (00800448829878) arayıp sorun isterseniz.

      omercik omercik (9418)
      6 yıl önce cevaplandı

      • Apple supporta baktım hem bu mail adresihem değil hem gerçek demişler anlayamadım. Ben maili sadece telefonumda görüntüledim link vs. Yoktu zaten, tarayıcım ve telefonum da Kaspersky Mobile Security tarafından korunuyor zaten, bir şey olur mu? takemastertr 6 yıl önce
      • "Bence" pek bir zararı olmaz. Ona bakarsanız bende Apple'dan herhangi bir ürün almadım, kredi kartı bilgimde vermedim. Banada bazen geliyor, ama böyle bir mail hiç gelmedi. Kafanı takma bence omercik 6 yıl önce

      0

      Evet bu mesaj güvenlidir. Firmalar yeni düzenleme ile ilgili kullanıcılarına bilgilendirme maili geçiyorlar. Bu mail de bunlardan biri.

      alattin alattin (16984)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol