İznim olmadan Avast Davranış Kalkanı devre dışı bırakılmış, neden olabilir?

0

Merhaba;

Avast benim iznim olmadan devre dışı bırakılmış. Neden olmuş olabilir?

 

toprak34 toprak34 (2026)
6 yıl önce sordu

Toplam 2 Cevap


0

Elbette bu devre dışı bırakılma normal değil ama bence hemen telaş edilmemeli. Bazan sistemlerde çalışan programlar (veya windows işletim sisteminin kendisi) normal olmayan davranışlar gösterebiliyor ve çoğunlukla bunların sebepleride anlaşılamıyor. 

Böyle hallerde hemen telaşa kapılmamalı ve sistemin veya programın daha sonraki davranışları takip edilmeli (Bu arada basit test ve kontroller ile virüs taramalarıda yapılmalı, güvenlik duvarının durumu gözden geçirilmeli elbelle). Bu gibi hallerde genellikle problem devam etmez, windows ve programlar normal çalışmalarına devam ederler. 

Ama eğer problem kendisini tekrarlarsa ve bu sıklıkla olursa işte o zaman tehlike var demektir ve hemen gecikmeden bazı tedbirler alınır, daha ciddi kontroller yapılır. Mesela senin probleminde antivirüs programının anormal çalışması ve davranışları devam ederse önce onu sistemden tamamen kaldırıp yeniden yükleyerek çözüm yollarını denersin, tedbirlerini artırırsın.

Sonuç olarak ve bence şu an için bir çözüm araştırmaya falan gerek yok. Sadece bundan sonraki  süreci dikkatle takip edersin. Daha sonra problemin tekrarı veya bazı başka anormal gelişmeler yaşanırsa o zaman çözümler araştırır, tedbirlerini alırsın.

temmuz temmuz (12505)
6 yıl önce cevaplandı

  • @temmuz Tekrar aktif edip tarama yaptım. Bir şey de çıkmadı. toprak34 6 yıl önce
  • Tamam, sen şu an için yapılması gerekeni yapmışsın. Telaş etmenin hiçbir gereği yok,.sakin bir şekilde takiplerini sürdür, şimdilik bu yeterli olur. Evhama kapılma boş yere, tamammı :) @toprak34 temmuz 6 yıl önce
  • @temmuz :) Tamam toprak34 6 yıl önce

1

Eğer gerçekten iznin dışında devre dışı kalmışsa bu iyiye işaret değildir. (Evinde abin, ablan veya antivirüs yazılımını devre dışı bırakabilecek kadar bilgisayar bilgisine sahip olan kişilere sor ve onların yapıp yapmadığını öğren)

Şu konuda buna değinilmişti: Bilgisayarın hacklendiğini anlama. Bilgisayarın hacklendiği nasıl anlaşılır?

omercik omercik (9418)
6 yıl önce cevaplandı

  • @farurhenho Linkini verdiğin konunun videosunu izlemiştim. Her gün kontrol ediyorum :) Bugün devre dışı kalmıştı. toprak34 6 yıl önce
üyelik gerektirir

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol