Java nedir? Virüs mü?

0

Bilgisayarımı bir bilgisayarcıya götürdüm ve javayı kaldırdı bana dedi ki java virüs sakın javayı yükleme. Sonra başka bir bilgisayarcıya götürdüm o da bana virüs dedi peki o zaman neden oyun falan indirirken java lağzım oluyor

Anonim Anonim (156)
4 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Java virüs değildir, zaten oyunlarda da dediğiniz gibi gerek oluyor buna istinaden java bir programlama dilidir, Java virüs diyerek çok boş yapmış bilgisayarcı bir daha o bilgisayarcıya götürmemeniz dileğiyle.

    hydra hydra (3800)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Java kesinlikle virüs değildir ayrıca bir çok uygulama javasız çalışmıyor. Java script ile web siteleri vs. yazılıyor ve kodlanıyor. Bilgisayarcılar hiç bir şey bildikleri yok bazıları bilgisayardan iyi anlıyor bazıları da çok gereksiz şeylere virüs diyor. Java olmadan bilgisayarda oyun vs. hiç bir işlem yapamazsın. Bazı bilgisayarcılar javayı siliyor antivirüs programı diyor sakın bunlara inanmayın. Bazı bilgisayarcılar gereksiz ve işe yaramayan antivirüs programları indiriyor bu antivirüs programları bilgisayarcılarla anlaşıyor.Kısa ve öz bilgisayarcılara güvenme, java da virüs değildir. 

      darkcrak darkcrak (5168)
      4 yıl önce cevaplandı

        0

        Java bir programlama dilidir. Bilgisayarlarda genelde Java ile yazılmış uygulamaları çalıştırabilmek için  Java Runtime Environment denen uygulama yüklenir. Bilgisayarda yüklü olan budur JRE yani.  Bazı oyunlar ve uygulamalar JRE'ye gereksinim duyar.  @hydra nın dediği gibi Java virüs diyen "bilgisayarcı"nın önünden bile geçme. 

        @darkcrak  Java ve Javascript aynı şey değil. Sadece isim benzerliği dostum. Bunun dışında ortak bir yanları yok. Chrome gibi tarayıcılarda Javascript için motor bulunur. Javascript çalıştırmak için ek bir program yüklemene gerek yoktur. 

        hakan hakan (15409)
        4 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol