Joom alışveriş sitesinden aldığım ürün için gümrük vergisi öder miyim?

0

Merhabalar dun joom çin alisveris sitesinden indirim cok olan 1703 tl den 62 tl ye inmiş iki adet akilli saat aldim merak ettigim gümrük vergisi kdv si olurmu ben ek ucret odermiyim odersem tahmini ne kadar öderim  vergi  olursa musteriye ait yazısı okudum urunu aldiktan sonra  toplamda 123 tl odedim ikisine bilgilendirirseniz cok sevinirim iyi gunler tesekkurler

aynurpelin aynurpelin (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Yurt dışından yapılan alışverişlerde gümrük vergisi önceden 30 euroydu sonra 22 euroya düştü. Yani 22 euroyu aşan alışverişlerde gümrük vergisi alınacağı anlamına geliyor.

    Şu anki kura göre 22 euro 131,94 TL yapıyor. Siz 123 TL ödemiştiniz (123 TL = 20,51 euro yapıyor)

    Bu mantıkla, siparişiniz 22 euroyu aşmadığı için sizden ek gümrük vergisi alınmayacaktır.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Normalde 123TL lik bir ürün için vergi ödemezsiniz. Ben aliexpress üzerinden benzer ürünler aldım. Bunlar için hiç bir ücret ödemedim. Elbette ürünün gerçek fiyatı 1703TL değil. Oradaki fiyatlar şişirme fiyatlar. Joom gibi o ürünler de Çin'den geldi. Normalde bu tür alışverişlerin vergisisiz gelmesi için bedelinin 22 Euro'nun altında olması gerekir. Yani 135TL altındaki ürünler vergisiz ve gümrüğe takılmadan geliyor.

      Çoğu zaman Çinli siteler ürünün gerçek değerini yazmıyorlar zaten. Örneğin 100$ bedelinde bir ürün aldınız paketin üzerine 5$ yazıyorlar. Bu gününe kadar sadece bir defa ücret ödedim. O da 5TL civarında bir şeydi.

      murat murat (12492)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        Mrh

        joom dan alacagın ürün 350 tl . şimdi ben bu ürünü alırken sadece 350 tl mi ödeyecem.? yoksa 350 tl+ gümrük vergisimi olacak.

        aydınlatabılırmısınız tşkler.

        mbas mbas (1)
        5 yıl önce cevaplandı

        • 350TL Joom'a ödeyeceksiniz. Gümrük çıkarsa sonradan bunu ürünü teslim alırken burada ödeyeceksiniz. Bu verdi çıkmayabilir. Bazen gönderici gönderdiği ürünü daha düşük bedel ile gösteriyor. Böyle oluca gümrüğe de takılmıyor. hakan 5 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol