JS/Adware.Adport.A nedir? Eset Nod 32 uyarısı

0

Bazı sitelere girmek istediğimde Tehdit engellendi Js / Adware.adport.a uyarısı veriyor. Js Adware.Aport.a nedir? Uyarıyı dinlemeyip siteye girsem bir şey olur mu?

Anonim Anonim (156)
2 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bir tür reklam virüsüdür. Gireceğiniz yerde reklam virüsü mevcut büyük ihtimalle. Tavsiyem tam tarama yapıp o siteye girmeyin.

    xbedirhanx xbedirhanx (836)
    2 yıl önce cevaplandı

      0

      Js Adware.Aport.a bir tür reklam zararlısıdır. Genelde sitelerin içine javascript kodları ile eklenir.  Js Adware.Aport.a olan site sizi başka sitelere yönlendirir, karşınıza reklamlar veya indirme linkleri çıkar.

      Genel olarak Js Adware.Aport.a yanıltıcı sitelerde bulunur. Mesela bir program indirmek istiyorsun, girdiğin sitede de bol bol indir butonu vardır ama bunların tamamı aldatmacadır. Tıkladığında alakasız siteler açılır.

      Js Adware.Aport.a reklamlardan para kazanmak, tıklamalardan para kazanmak için tasarlanmış bir reklam virüsüdür. Eset Nod 32 de Js Adware.Aport.a virüsünü girmek istediğin sitede tespit etmiş ve siteye girmeni engellemiş.

      Siteye girersen ne olur? bol bol reklam ve aldatmaca link tıklarsın. Muhtemelen aradığın şey de o sitede yoktur. Ben tıklamanı ve o sitelere girmeni önermem. Zaman zaman Js Adware.Aport.a daha başka ve daha zararlı virüslerin de olduğu sitelere seni yönlendirebilir. 

      Eset Virüs Radar sitesi  JS/Adware.Adport virüsünü Türkiye'de en çok rastlanan 3. zararlı  virüs olarak göstermiş.  Bilgisayarına herhangi bir virüs bulaşmadı merak etme. Eset Nod32 virüsü tespit etmiş ve bağlantıyı kesmiş.

      murat murat (12492)
      2 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol