Kablolu Bağlantı İle Kablosuz Bağlantının Farkı Nedir ?

0

Arkadaşlar başlıktanda gördüğünüz gibi merak ettiğim birşey var internette biraz makale buldum ama kapsamlı birşey bulamadım birde size sorayım dedim kablosuz bağlantının kabloludan ne farkı var kablolu bağlantının bir artısı varmı ?

nizi666 nizi666 (179)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Kablolu bağlantı ile kablosuz bağlantı arasındaki en önemli fark, kablosuz ağda sinyal kabloya ihtiyaç duyulmadan radyo dalgalari ile istemci cihazlara (telefon,bilgisayar) ulaşır.

    Kablosuz bağlatı ortamdaki sinyal kesici nesnelerden etkilenir ve sinyal kalitesi değişkendir. Yani istemci ile kablosuz verici arasında bir kapı varsa bu sinyal kalitesini, seviyesini azaltır.  Bu da internet bağlantı hızının düşmesine neden olur veya bağlantı kopmasına sebep olur.

    Kablolu bağlantılar daha stabil sorunsuz bağlantılardır. Kablolu bağlantıda da istemci ile verici arasında kablo çekilme zorunluluğundan dolayı daha zahmetlidir. Kablolu bağlantıda diğer bir negatif durum kablo bağlantı mesafesi arttıkça sinyal zayıflar.  Bu durum kablosuz için de geçerlidir.

     

    hakan hakan (15424)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Çok Teşekkürler Bilgi İçin İyi Günler. nizi666 7 yıl önce
    • yeterli oldu mu? aklına takılan başka şey varsa detaylandırabilirim @nizi666 hakan 7 yıl önce

    0

    Kablolu bağlantıyı her zaman öneririm yani çok olmasada kablosuz bağlantıya göre daha hızlıdır o hızı fazla farkedemessin ama bazen artısı olur.Kablosuz bağlantı gerekmediği durumlarda kesinlikle kablolu bağlantıyı kullan

    umuttt umuttt (207)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkürler. nizi666 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol