Kablolu internet nasıl kablosuz yapılır?

0

Bunu geçenlerde bir arkadaşım soru. Buradan paylaşmak istedim.  Arkadaşım alt kat komşusundan kablo ile internet kullanıyor. Yni alt kattan üst kata kablo çekmişler. Bunu bilgisayara bağlamışlar bu şekilde kullanıyor.  Fakat şuanda ihtiyacı telefonda da bu interneti kullanmak. Yani kablo ile gelen internet hattını nasıl kablosuza çevirebilirim? sorusuna cevap olarak burada paylaşmanın faydalı olacağını düşündüm.

Kablolu internet nasıl kablosuz yapılır? aşağıda çözümü bulabilirsiniz.

hakan hakan (15424)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Eve kablo ile gelen interneti nasıl kablosuz (wi-fi) yapabilirim?

    Kablo ile dağıtılan interneti kablosuz yani wi-fi haline getirmek için bir donanıma ihtiyacınız var. Bu donanımın adı: Access point

    Access Point cihazların üzerinde bir ethernet portu bulunur (rj45) bu porta kablo ile gelen interneti bağladığınızda, kablosuz ağ ortamı oluşturulur.  Bu noktada Access Point - Repeater olarak satılan cihazlar iki gruba ayrılır. Bir grup sadece gelen kablosuz sinyali güçlendirerek daha uzak noktarara erişimi sağlar. Bu cihazlarda genelde ethernet portu yoktur bu sebepten kablo ile bağlantı yapamazsınız.

    Access point

    Hepsiburadan.com'da satılan Dark WRT350 300Mbit  kablolu interneti kablosuz yapmak için kullanılabilecek ucuz donanımlardan biri.  Bu tür cihazları satın alırken mutlaka satın aldığınız yerden ethernet girişi oluğ olmadığını ve ne amaçla kullanacağınızı belirterek alın. Aksi takdirde farklı bir access point alabilirsiniz. Bu da işinize yaramaz.

     

     

    hakan hakan (15424)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol