Kablosuz ADSL2+ Modemi Access Point olarak kullanmak, nasıl yapılır?

0

Kablosuz ADSL2+ Modemi Access Point olarak kullanmak, nasıl yapılır?

Kablosuz ADSL2+ Modem+Router cihazım var.Bu modemi Access Point olarak kullanabilir miyim?

ADSL, ADSL+2 Modem+Router cihazı Access Point yapmak için gerekli ayarlar nelerdir?

ismailsarp ismailsarp (6010)
8 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Eğer elinizde ADSL,ADSL2+ Modem Router gibi cihazlar varsa bu cihazınızı modem içerisindeki ufak ayarlamalar ile Access Point olarak kullanabilirsiniz.Bu sayede Access Point cihazı almanız gerekmeyecek elinizdeki modemleri Access Point gibi kullanabileceksiniz.

    Access Point nedir, ne işe yarar?

    Access Point yani türkçe olarak Erişim Noktası kablosuz sinyal yayarak bilgisayarları birbirlerine bağlayan ve internet bağlantılarını veren cihazlara deniyor.Access Pointlerin amacı var olan bir Wireless ağını güçlendirmek veya kablolu bağlantıyı kablosuz olarak kullanmak olabilir.Güçlendirme amacıyla kurulan Access pointler genelde ana modem sinyalinin ulaşmadığı bölgelere kurularak, sinyalin ulaşmadığı yere internet vermeyi amaçlamışlardır.Sinyalin ulaşmadığı bölgeye bir LAN kablosu çekilerek access pointe takılır ve access point ana modemden aldığı interneti tekrar kablosuz olarak yayar.Kablosuz özelliği olmayan bir modemi Access point yardımıyla kablosuz olarak kullanabilirsiniz.Bunun için ana modemden Access pointe bir LAN kablosu çekmeniz gerekmektedir.

    Yani her şekilde access pointe bir LAN kablosu çekilmesi gerekmektedir.

    Kablosuz ADSL2+ Modemi Access Point olarak kullanmak, nasıl yapılır?

    Kablosuz ADSL2+ Modem+Router cihazım var.Bu modemi Access Point olarak kullanabilir miyim?

    Anlatımı yaparken elimdeki eski bir model olan Tp-Link WA8901G 54 Mbps ADSL2+ Modem Router cihazını kullanacağım.Yapılacak ayarlar tüm cihazlarda aynı olacağından elinizdeki Wireless modemlerde bu ayarları yaparak Access Point olarak kullanabileceksiniz.

    1. Access Point yapmak istediğiniz modemi bilgisayarınıza LAN kablosu ile bağlayın.
    2. Ardından bir web tarayıcısını açın ve adres satırına modeminizin Varsayılan Ip Adresini yazın.Tp link modemlerde bu 192.168.1.1 dir.AirTies için 192.168.2.1 yazın.Varsayılan Ip Adresini bulmak için Ağ ve Paylaşım merkezinden Yerel Ağ Bağlantısı yazısına tıklayarak Ayrıntılar bölümüne bakın.
    3. Adres satırına Varsayılan Ip Adresini yazdıktan sonra karşınıza giriş için güvenlik sayfası çıktığında Kullanıcı adı ve parola kısmına Admin yazın.Bazı modemlerde şifre değişiklik gösterebilir.Buraya tıklayarak modeminizin arayüzün şifresini öğrenebilirsiniz.
    4. Giriş yaptıktan sonra ilk olarak Kablosuz ayarlarını yapalım.Kablosuz bölümüne gelin ve ayarlarınızı istediğini gibi özelleştirin.
    • SSID bölümüne : Kablosuz ağ adınızı yazın
    • Doğrulama Türünü WPA2-PSK ayarlayabilirsiniz.Şifreleme türünü AES ayarlayabilirsiniz.Bunu kendinize göre seçin.
    • Şifrenizi de oluşturun ve Kaydet deyip bu işlemi bitirin.accesspoint-1

          5.Kablosuz ayarlarını yaptıktan sonra asıl önemli olan IP ayarlarını yapalım.Modeminizin Lan ayarları                kısmına gelin.

    • Modeminizin Ip Adresi bölümüne bağlayacağınız modemin IP bloguna uyacak şekilde IP verin.Örneğin Access Point'i Bağlayacağınız modemin IP adresi 192.168.2.1 ise Access Point Ip adresini 192.168.2.254 olarak ayarlayın.
    • DHCP servisini kapatın.
    • Kaydet diyerek çıkış yapın.accesspoint 2

          6.​​Bu işlemlerin ardından tüm ayarları yapmış olduk.Artık modemimiz Access Point görevi görecektir.Tek            yapmanız gereken Access Point yaptığınız modemi, kullandığınız ana modeme bağlayın.

    Bu işlemlerden sonra yeni oluşturduğunuz Access Point cihazına bağlanarak internete çıkış sağlayabilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      teşşekürler tp link td-w8951n modem de oldu.

      akkaya akkaya (1)
      6 yıl önce cevaplandı

        0

        hızıma uygun vdsl modem almam gerekti.şimdi eski modemim adsl2+, bu modemi access point olarak kullanabilirmiyim uyum problemi olmaz degilmi?

        emreygtt1 emreygtt1 (1)
        5 yıl önce cevaplandı

        • Hayır olmaz. Buradaki işlemde ADSL veya VDSL olmasının bir önemi yok. Modem aldığı hız neyse onu karşıya verecektir. İşin kısası uyum sorunu yaşamazsınız ve kullanabilirsiniz. Kendi evimde de sizin dediğiniz yapıya benzer bir yapı kullanıyorum. ismailsarp 5 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol