Kablosuz ağ kullanımı sınırlandırma sorunu

0

Merhaba, öncelikle yeni üye oldum yanlış bir şey yaparsam lütfen düzeltin. Sorunum komşumuzun çocuğu, sadece bir iş için internet şifresini istedi, biz de verdik ama şimdi bir çok cihazdan bizden çok internet kullanıyorlar. Tabii işin bir de tehlikeli boyutu var. Şifreyi değiştiremem ya da mac filtreleme yaparak engelleyemem, anlaşılır ve ayıp olur. İnternete bağlansınlar ama hızları çok düşük olsun, dolayısıyla kullanamasınlar istiyorum. İnternette arattım ama benim modemime uygun, güncel ve benim gibi bu işlerden pek anlamayanlar için basit bir çözüm bulamadım. Benim durumumda olan bir çok kişiye de yardımcı olması açısından bu konuda basit ve ayrıntılı olarak yaptıklarımı paylaşmak ve hatalarım konusunda bilenlerden çözüm önerilerini paylaşmalarını rica ediyorum. 

Öncelikle modemim tp-link model no vc220-g3u. Ben kablolu bağlanıyorum ve kablosuz ağa hiç bağlanmıyorum. Komşumuz kablosuz ağdan bağlanıyor. Komşunun kablosuz ağ kullanımını sınırlandırmak için

1- Modem arayüzüne girip, oradan QoS / temel ayarlar sekmesinden gönderme ve indirme hızı için QoS'u ve trafik kontrolünü etkinleştirdim. Buradaki sorunum benim gönderme toplam bant genişliği sekmesinde kutucukta 512 kbps, (Maks. Hız: 6140 kbps), indirme toplam bant genişliği sekmesinde ise kutucukda 1024 kbps (Maks. Hız:24574 kbps) yazıyor. Bu kutucuklarda yazan değerleri maks hıza getirdim. (Kullandığım modemde genel bir arıza sanırım. Hız testinde 22 mbps download ve 5.67 mbps upload gösteriyor)

2- Sonra DHCP Sunucu / İstemci Listesi sekmesinden kısıtlamak istediğim cihazın ip adresini kopyalayıp, QoS Bant genişliği kontrolü- yeni ekleden ip aralığı ilk kutucuğa ekledim, ikinci kutucuğa bu ip nin bir üstünü ekledim. Yalnız komşular birden fazla cihazla giriş yaptıklarında engellemek için bu ip aralığını daha geniş alsam yani bir üstü değil de 20-30 üstü alsam sorun olur mu? Sonra Port Aralığını 1-63500 olarak ekledim (İnternette gördüğüm bazı yerlerde 1-65536 olarak eklenmiş, hangisi doğru yazarsanız sevinirim). Protokol hepsi, öncelik 5, gönderme hızı bant genişliği 50-128 kbps, indirme hızı bant genişliği 64-128 kbps olarak belirledim. Sonra kaydedip, seçilenleri etkinleştirdim. 

3- Kablosuz ayarları / Kablosuz gelişmişten Max. bağlanan sayısını 1 olarak yazdım ki çok sayıda kişi bağlanamasın ve yine buradan iletim gücünü % 20 olarak ayarladım. Bu etkili olur mu bilenler cevaplarsa sevinirim.

4- Kablosuz ayarları / mac filtrelemeden ilk şifre verdiğim kişinin mac adresini yazıp beyaz listeye aldım ki diğerleri hiç bağlanamasın ama o da düşük hızda kullansın.

Evet umarım insanları kırmamak için hayır diyemeyen ama arsızlıkla karşılaşan benim gibi birilerine yardımcı olabilmişimdir, hatalarımı düzeltebilirseniz ya da daha iyi çözüm önerileriniz varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler

 

reddy reddy (1)
3 yıl önce sordu

    Toplam 0 Cevap


    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol