Kablosuz bağdaştırıcı veya erişim noktası sorunu

0

Lenevo g510 laptopum var. İnternet bağlantısı çok yavaş. Ayrıca internet aniden kesiliyor. Tanıla deyince kablosuz bağdaştırıcı veya erişim noktası sorunu diyor. Sorunu windows çözemiyor. Ancak bir bakıyorsun biraz önce açılmayan siteler açılıyor. İnternetten bir çok çözüm okuyup uygulamama rağmen sorun çözülmedi.4TCP/İP ayarlarından gelişmiş WİNS üzerinden TCP/IP üzeindee netbios etkinleştiri yaptım. Fakat aolamadı. Windows 8.1 vardı. Sorun çözülür ümidiyle Windows 10 indirip kurdum. Aynı problem devam ediyor. Bu konuda yardımcı plmanızı istiyorum ve şimdiden çok teşekkür ediyorum. İiy geceler

ufuksu ufuksu (3)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Sinyal seviyesi yeterli mi? Modem ve laptop arasında mesafe ya da kapı gibi sinyal kesiciler varsa laptop yeterli sinyal alamıyor olabilir.

    Farklı işletim sistemleri denemişsiniz, bu yüzden bir sürücü sorunu olduğunu düşünmüyorum.

    Adsl modemin firmware güncellemesi var mı bunu kontrol edin. Adsl modemin üreticisinin sitesinden bu işlemi yapabilirsiniz. Modem yazılımınından kaynaklı bir sorun olabilir.

    Nadir de olsa bir kaç kez rastladım. Bazı laptopların wi-fi kartları bazı adsl modemler ile sorun çıkartıyor. Bir tür donanım uyuşmazlığı. Bu ihtimali de düşünün.

    cemkara cemkara (4215)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol