Kalan internet kota bilgilerini nasıl öğrenebilirim

0

merhaba arkadaşlar benim 75 gb kotalı internetim var 1 mayıs 2017 tarihinde gece 02:00-08:00 saatleri arası internette yapılan işlemler kotaya yansımıyor biliyorsunuz kalan kota bilğilerini nasıl öğrenebilirim

efsaneemrahylz efsaneemrahylz (247)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Saat 02:00 - 08:00 arası veri kullanımları toplam kota kullanımı olarak türktelekom hesaplarında gösterilir ama AKN hesaplanırken bu saatlerdeki veri kullanılımları toplam kullanımdan düşülür, hariç tutulur.

    Diğer servis sağlayıcıları bilmiyorum ama türktelekom 01 Mayıs 2017 uygulamalarından sonra kota hesaplama usul ve yöntemlerinde (belki bununla alakalı uygulamasında/programında) bir güncelleme ve yenilik yapamadı. Bu sebeple senin sorduğun sorunun tam ve net bir cevabı bulunmuyor. Belki sen gece malum saatlerdeki kullanımlarını bir yerlere not alarak genel toplamdan düşersen hesaplayabilirsin, anlayabilirsin. Elbette bu hiçte uygulanabilir bir şey değil. Çok zor..

    Öyleyse ne yapmalı?

    Bence bununla alakalı 13 ay sabır göstermeli, kotanın tamamen kakmasını beklemeli (2018 Sonunda kotanın kalkacağı hususunda BTK ve Ulaştırma Ve Haberleşme Bakanlığının resmi açıklamaları var). Ve bu arada kota hesaplamasında önümüzdeki süreçte, kotanın tamamen kalkması beklenilmeden türktelekomun hesaplamalarında vede kota kullanımlarının gösterilmesinde gereken düzelmeyi yada reformu yapmasını ümit etmeli. Artık yaparlarsa yani.. Yoksa dediğim gibi "ya sabır".. Önümüzdeki senenin sonuna kadar..

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      @temmuz hocama tamamen katılıyorum. Sanırım sizde turk telekom kullanıyorsunuz. Turk telekom kullanıcıların hepsinde bu sorun var. Turk telekomu aradığızda gece 02:00 - 08:00 arası yapılan indirmelerin toplam kota değerine yansına bile AKK yi etkilemeyeceği söylenmekte. Ancak tabiki bu durum rahatsız edici. Çünkü kullanıcılar bu şekilde gerçekten AKK değerlerini öğrenemiyorlar.

      Turk Telekomu arayan bazı kullanıcılarda bu durumda yakında güncelleme alınarak çözülecek gibi sözler söylenmiş ama kaç ay olmasına rağmen değişiliklik yok. Malesef konunun üstüne yeterince düşmüyorlar gibi. Bu durumda BTK şikayetinden veya 2018 sonunu beklemekten başka çare yok görünüyor.

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol