Kali Linux ve diğer Linux dağıtımlarına virüs bulaşır mı?

0

Ben kali linux kullanıcısıyım ve henüz yeniyim. Kali linux'a güvenli diye geçtim. Ama güvenilirliğinden az da olsa şüphe ediyorum :D Kali linux ve diğer linux dağıtımlarına virüs bulaşabilir mi?

wilhelm wilhelm (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Benim tahminimce bulaşabilir. İzlediğim bir hacker filminde duymuştum: "Hiçbir sistem güvenli değildir."

    Gerçekten öyle. Linux'a da virüs bulaşabilir veya bir şekilde sızıntı yapılabilir. Fakat Linux'u diğer işletim sistemlerinden ayıran bazı şeyler var. Linux, diğer işletim sistemlerine göre daha az kullanılıyor. Durum böyle olunca da hackerlar az oranlı kitleye karşı virüs yazmakla uğraşmıyor, yani en azından buna yoğunlaşmıyor. Ayrıca genelde Linux'u bilgisayar ve sistem konularında usta olanlar kullanır. Yani Linux öyle pek sen ben gibi standart ev kullanıcısına hitap etmez. Linux kullananların bilgisayar konusunda usta olmaları virüslere karşı daha uyanık olmalarını sağlar.

    Ayrıca Linux'un en büyük avantajı kullanıcılar tarafından sürekli geliştirilebilmesi. Örneğin bir kullanıcı bir yerde açık buldu, onu hemen kapatıp çekirdeğe uyarlayabiliyor. Hal böyle olunca virüs bulaşsa bile kısa süre içerisinde kapatılabiliyor.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    0

    İlave olarak (@farurhenho bilgilendirmelerine) linux işletim sistemleri açık kaynak kodlu yazılımlar olduğundan windows işletim sistemlerine göre daha güvenilir ve daha güvenlidir. Bu sistemlerde virüs ve zararlı yazılımların sızmaları yada sisteme entegre edilmeleri daha kolay farkedilir ve önlenebilir. Yani bu sistemlerde virüs vb zararlı yazılımlara windows işletim sistemlerine göre daha az rastlanır ve bu sistemler daha güvenilir sistemlerdir.

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol