Kapalı bir cihaz elektriğe tesir ediyormu

0

arkadaşlar başlıktaki konuyu biraz daha açayım mesela bende ses sistemi var ve elektrikle çalışıyor ve kendisinin power tuşu var ben prize takılı ola ola power düğmesinden kapatsam gene elektrik yermi yoksa power tuşuyla kapatmam yeterlimi elektrik yememesi için illede prizden çekmem gerekiyorumu elektrik yememesi için bu soru sadece ses sistemi için geçerli değil genel olarak onun gibi power düğmesiyle tam kapanan cihazlardan bahsediyorum cevap verirseniz sevinirim teşekkürler

nizi666 nizi666 (179)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Elektrikli ve elektronik aletler/cihazlar güç düğmesinden kapalı hallerinde elektrik sarfiyatinda bulunmazlar ama eğer bu alet ve cihazlar stand-by (bekleme) özellikli iseler vede stand-by vaziyette bulundurulurlarsa o halde azda olsa sarfiyat devam eder.

    Elektrik sarfiyatı ile alakalı olmasa da güvenlik bakimindan uzun süreli kullanım dışı hallerinde (yazlık tatile çıkarken gibi) bu aletlerin elektriklerinin tamamen kesilmesi ve hatta sigortaların kapatılması tavsiye edilir (Hatlarda kısa devre, yangın, deprem, su baskini vb ihtimallerde düşünülmelidir).

     

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      1

      Merhaba,

      Elektrikli cihazlar prizle bağlandığında tabiiki de çalışmasa dahi az da olsa elektrik harcar. Tavsiyem ise yangın vs.. gibi durumlarla karşılaşmamak için elektrikli aletlerle işiniz bittiğiniz de fişten çekmeniz olacaktır.

      notify notify (538)
      7 yıl önce cevaplandı

      • teşekkürler nizi666 7 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol