Kapalıyken monitörden gelen garip ses ?

0

Önceden LG 19" bir monitörüm vardı, bu sorun ondada vardı, sorun mu onu da bilmiyorum normal bir şeydir belki ama çok pinti biriyim her şeyi kafaya takan biri olarak merak ettim, yeni bir monitör aldım dün asus vg248qg onda da bu mevcut 15-20 cm monitör e yaklaşınca kulak çınlaması gibi ses geliyor, tabiri caizse " zzzzz " şeklinde elektrik akımı gibi ama sadece kapalı haldeyken  geceleri ortalık çok sessizleşince belirgin bir şekilde duyuluyor, kablolar, priz vs her şey yeni sorunsuz, normal midir ? 

wolyo wolyo (5)
3 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bobin gürültüsü olabilir (Coil Whine). Basitçe bir elektronik bileşenin üzerinden güç geçerken oluşan titreşimden kaynaklı ses diyebilirim. 

    Bu konuda ses dışında rahatsızlık duyman gereken bir şey yok. Elektronik cihazlarda coil while normal karşılanıyor. Bu neredeyse tüm elektronik cihazlarda olur. Bazılarında ses biraz daha fazla çıkar ve fark edilir. Bazılarında hiç duyulmaz, çok düşük ses gelir.

    Bulunduğun ortam sessizse coil whine daha çok dikkat çeker.

    hakan hakan (15409)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      Coil Whine, bobin ağlaması da deniyor. Bu ses muhtemelen duyduğun ses. 90'lı yıllarda bir ISP'de çalışırken bolca bu sesi duyardım. Akülerin, UPS'lerin olduğu bir odamız vardı. Bu oda da bobin titreme sesi o kadar yüksekti ki birbirimizi duyamazdık. Tabi bahsettiğim güç odasında onlarca UPS vardı.

      Coil Whine önemli bir durum değildir. Teknik bir sorunu, donanım sorununu ifade etmez. Bazen cihaz tasarımından yapısından dolayı duyulmaz. Bazen de çok rahatsız edici olabilir. Mesela laptopların ekran kartlarından, özellikle çift kartlı laptoplardan bolca bu ses gelir.

      İçin rahat olsun bu bir arıza değil.

      alattin alattin (16984)
      3 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol