Kasamın içinde kısa devre olmasından şüpheleniyorum.

0

İyi günler

 

Kasamı en ufak bi oynatmada kapanıyor. Power kablosuyla ilgili bir sıkıntım vardı. Kasaya giren ucu yerinde çok oynuyordu. Ondan kapanma ihtimali var diye yeni power kablosu aldım ama şimdi oynatınca yine aynı şekilde kapanıyor. Bununla ilgili önerilerinizi veya sorunu doğru algılayabilmişsem çözümlerinizi bekliyorum.

araz01 araz01 (291)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Kısa devreden daha çok bir temassızlık durumu  var gibi. Öncelikle kasaya giren kabloyu, bilgisayar açıkken hafifçe oynatın. Daha sonra yine güç kaynağı ( elektrik kablosunun girdiği bölüm) bu bölümü hafifçe sarsın. Bu sırada kapanma oluyor mu kontrol edin.

    Eğer kablo ve güç kaynağı hafifçe oynatıldığında sorun oluyorsa güç kaynağının giriş bölümünde veya içinde temassızlık oluşuyor demektir. Bu durumda güç kaynağının lehimlerinin kontrol etilmesi gerekebilir.

    Eğer kasa üzerinde anakart oynatıldığında kapanma sorunu oluyorsa o zaman kısa devre söz konusu olabilir. Önerm kasa montajının düzgün şekilde yapılması olur.  Açma-kapama düğmesinin de kontrol edilmesi gerekebilir. Yine burada oluşacak bir sorun bilgisayarın kapanmasına sebep olacaktır.

     

    alattin alattin (16984)
    7 yıl önce cevaplandı

    • ben direk olarak geriden başladım. ana kartı açıp baktım sorun yoktu şükür. power bölümü de sarsmayla sorun oluşturmadı da power'ın girişine baktım kasaya giren bölüme. içeride plastik sıkışmış :) araz01 7 yıl önce
    • Sorunu çözmüş olmana sevindim :) alattin 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol