Kasayı temizledikten sonra ekran mavileşti VGA kabloyla oynadım ama olmadı.

0

Pc kasası çok kirlendi diye açtım fön ve elektrikli süpürgeyle temizledim. Ama pcyi açtığımda ekran mavi tonda açıldı. VGA kablosunu iyi takamamısımdır dedim epey uğraştım düzeltmekle ama olmadı. Pcde 2. Bır VGA portu  var ama takınca oraya görüntü gelmiyor. Ayarlardanda o portu acamadım

hamzasoyler0 hamzasoyler0 (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Benimde aşıma gelmişti. Ekranın kablosunun ucundaki o iğne gibi demirler yamulunca oluyor bu. Onları kontrol et hepsi düz mü diye. Eğer bitanesi yamulursa ekran yeşil, mavi, kırmızı bi renk oluyor.

    alivecan alivecan (337)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Baktım tamamen düz. hamzasoyler0 7 yıl önce
    • aynısı benimde başıma gelmişti. 1 pin yamulmuş tam oturmuyordu. ekran saçma sapan renkler veriyordu :) qartalmania 7 yıl önce

    0

    Harici ekran kartını (PCI Express) iki başparmağın ile üstten slotuna doğru bastırarak iyice oturmasını sağla ve VGA kablosunu bu ekran kartı üzerindeki porta tak.

     

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Arkadaşların yazdıklarına ek olarak, pin yamulmamışsa bile PIN bağlantılarını sağlayan kablolarda kopma temassızlık olabilir.  VGA bağlantı ucunda gördüğünüz her PIN'e bir kablo gelir. Bu kablolar lehimle pinlere tutturulmuştur.Bu lehimlerden birinin kopması ya da temassızlığı bu soruna yol açar.

      Tabi bir şekilde ekran kartı zarar görmüş de olabilir. Bu da kasa temizliğine denk gelmiştir. Bunlar ihtimaller dahilinde.

      Sorun tamamen donanımsal görünüyor. Sorunu yazılım üzerinden çözemezsiniz.

      murat murat (12492)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol