Kaspersky İşletim Sistemi: KasperskyOS

0

KasperskyOS nedir?

KasperskyOS ne işe yarar?

toprak34 toprak34 (2026)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    KasperskyOS, Rusya merkezli anti-virüs programı Kaspersky'ın yeni güvenli işletim sistemi.Güvenli işletim sisteminde özellikle ağ cihazları, endüstriyel kontrol sistemleri ve Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazlarında kullanılmak üzere geliştirilmiş durumda.İşletim sisteminin üzerinde 14 yıl boyunca çalışıldığı ifade ediliyor.Projenin şu an için herkese sunulmaya hazır olmadığı ve test aşamasında olduğu belirtilmekte. Testte kullanılan bin adet router cihazın tanesinin maliyeti ise 3,028 dolar olarak ifade ediliyor.

    Fiyatlandırma tarafındaysa tam bir netlik yok, çünkü müşteri ihtiyaçlarına göre fiyatlandırmanın değişkenlik göstereceği ifade ediliyor.

    toprak34 toprak34 (2026)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Kaspersky, siber güvenlik ve antivürüs yazılımlarının ardından şimdi de KasperskyOS adını verdiği güvenilir ve esnek işletim sistemi ile adından söz ettirmeye hazırlanıyor.

      Rusya merkezli siber güvenlik ve antivirüs sağlayıcı Kasperskyyepyeni bir işletim sistemi duyurdu. KasperskyOS adı verilen güvenli işletim sistemi özellikle ağ cihazlarıendüstriyel kontrol sistemleri ve Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazlarında kullanılmak üzere geliştirilmiş durumda.

       

      KasperskyOS birçok cihaz için güvenli çözüm olacak

      Eugene Kaspersky tarafından duyurulan KasperskyOS işletim sistemi üzerinde 11-11 kod adıyla 14 yıldır çalışıldığı ifade ediliyor. Bu kod adının sebebiyse ilk konsept çalışmaların 11 Kasım tarihinde başlatılması.

      SELinux ve SEBSD gibi sistemlerinden geliştirildiği Flux Gelişmiş Güvenlik Çekirdeği (FLASK) mimarisinden alınan konseptlerle hayata geçen KasperskyOS’nin doğrudan bu sistemler üzerinden üretilmediğinin de altı çiziliyor. Bunun yerine, sistemin güvenlik göz önünde bulundurularak sıfırdan inşa edildiği vurgulanıyor.

      Ayrı ayrı özelleştirme ile farklı alanlara uygulanabilecek bir paket oluşturmak amacıyla Kaspersky, üç farklı ürün oluşturmuş durumda. Bunlardan ilki işletim sistemi olarak KasperskyOS, bağımsız bir güvenli hipervizör olarak KSH ve işletim sistemi bileşenleri arasında güvenli etkileşim için KSS.

      Fiyatlandırma tarafındaysa tam bir netlik yok, çünkü müşteri ihtiyaçlarına göre fiyatlandırmanın değişkenlik göstereceği ifade ediliyor. Bu güvenli sistemin uygulanabileceği alanlar arasındaysa Nesnelerin İnterneti (IoT), telekomünikasyon ekipmanları, bağlantılı otomobiller ve endüstriyel kontrol sistemleri yer alıyor.

      Projenin şu an için herkese sunulmaya hazır olmadığı ve test aşamasında olduğu belirtilmekte. Testte kullanılan bin adet routercihazın tanesinin maliyeti ise 3,028 dolar olarak ifade ediliyor.

      KasperskyOS tarafından desteklenen mimariler ise şu şekilde:

      X86/x64 CPU için KasperskyOS: Pentium II ve ya üstü, 8MB RAM veya üstü

      Ethernet: Realtek RTL8139, Intel i82580

      ARM CPU için KasperskyOS: ARMv7 veya üstü, 8MB RAM veya üstü

      KasperskyOS resmi sayfasına ise bu adresten erişebilirsiniz.

      ALINTIDIR.

      ogzkzu ogzkzu (286)
      7 yıl önce cevaplandı

      • ben bilgi paylaşımı yapacaktım da neyse sizde cevap vermişsiniz toprak34 7 yıl önce
      • sanırım shifdelete den almışsınız toprak34 7 yıl önce
      • aynen :) ogzkzu 7 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol