Katma Değerli Servisler nedir? Ne anlama gelir?

0

Telefonuma "değerli müşterimiz hattınız katma değerli hizmet numaralarını aramaya kapalıdır" diye mesaj geldi. Bu mesaj ne anlama geliyor?

Katma değerli hizmet numaraları nedir?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Katma değerli servisler, bir operatörün müşterilerine sunduğu ve ekstra ücrete tabi tutulan servislerdir.

    Katma Değerli Servisler ne demek?

    Telefon operatörlerinden örnek vermek istiyorum. Mesela Turkcell'in abonelerine sunduğu ÇalarkenDinlet, GollerCepte, Anadolu Ajansı Haber Paketi, MMS paketi gibi normal aboneliğe ek servisler Katma Değerli Hizmet sınıfına girer.

    Hırsızlığın yasal kılıfa sokulmuş versiyonu da diyebiliriz. Örneğin siz faturalı hat aboneliği başlattığınız zaman o an veya daha sonra farkında olmadan bir sürü ıvır zıvır şeye abone olmuş oluyorsunuz. İşte bunların hepsini operatör size Katma Değerli Hizmet adı altında veriyor ve faturanıza yansıtıyor.

    Telefon faturanız olması gerekenden çok geliyorsa faturanızı detaylı olarak incelediğinizde 3-5 TL (daha fazla olabilir) Katma Değerli Servisler adı altında saçma sapan belki bilginizin bile olmadığı şeyler görebilirsiniz.

    Bir de size gelen bilgilendirme SMS'leri var. Mesela internette bununla ilgili şikayetini yazan bir kullanıcı faturasında Katma Değerli Servisler adı altında ek yansıtmalar gördüğünü, operatörünün müşteri hizmetlerini aradığında ise bunun 4488 YapıKredi Bilgilendirme servisinden gelen SMS olduğunu öğrenmiş. Yani operatörler bu tarz bilgilendirme servislerini size sunduğu için bile ufak ufak ücretler alıyor.

    Özetleyecek olursak bu Katma Değerli Hizmet saçmalığı, farkında olmadan faturanıza yansıyan ek ücretlerin en temel sebeplerinden birisi diyebiliriz.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol