kayıt tutan program

0

Bilgisayarımda kayıt tutan program var mı? Hangi sitelere girdiğimi takip edebilirler mi?

karakurtbanu karakurtbanu (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Kayıt tutan programdan kastınız muhtemelen keylogger. 

    Bilgisayarınız da keylogger yüklü mü değil mi anlamak için bilgisayarınızı virüs taramasından geçirebilirsiniz

    Aşağıda pek çok program veriyorum.  Bunlardan bir veya bir kaçı ile taratabilirseniz. Çok şüpheci biriyseniz hepsi ile taratın. Virüs, keylogger bulunamazsa kayıt tutan bir keylogger yok demektir.

    Önce bilgisayarınızı şu iki program ile taratın:

    Daha sonra şunlardan bir veya bir kaçı ile taratabilirsiniz

    murat murat (12492)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Senin hangi sitelere sörf yaptığının öğrenilebilmesi için bigisayarında bir keylogger veya herhangi bir trojan olması şart değildir. Bunlar dışarıdan senin bilgisayarının takip ve kontrol edilmesi için gereklidir. Ama eğer sen, mesela aileden başkalarının (Ebeveynler gibi) senin bilgisyarında yapacakları kontrol ile hangi sitelere girdiğini ve neler yaptıklarını öğrenip öğrenemeyeceklerini soruyorsan, bunun cevabı evettir. Bunun için özel bir keylogger'a falan ihtiyaçta yoktıur. Windows platformunda kullanmakta olduğun internet browser'ları (İnternet Explorer, Chrome vb) bu bilgileri senin iraden dışında kayıt altına alırlar. Bunun için bilgisayarının başkaları tarafından kontrol edilerek gizli bilgilerine ulaşabileceklerini düşündüğün hallerde internet browser'larının ilgili arabirimlerinden geçmiş temizlemesi/tarama verileri temizlemesi yapmalısın.

      Bu temizlikler İnternet Explorer'da Ayarlar (kapatma x işareti altıdaki dişli çark)>İnternet Seçenekleri arabiriminde Genel sekmesi altında Sil düğmesi ile açılacak arabirimden, Google Chrome'da ise Chrome'u Özelleştirin menüsünden (kapatma x düğmesi altında üç yatay çizgi ile gösterilen düğme ile açılır) ayarlara tıklayıp açılan pencerede sol taraftaki bölmede Geçmiş düğmesi tıklanarak ulaşılacak arabirimden yapılır.

      temmuz temmuz (12505)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol