Keenetic Carrier DSL AC1200 kurulumu nasıl yapılır?

0

Keenetic Carrier DSL  AC1200 modem kurulumu nasıl yapılır?

Anonim Anonim (156)
1 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Keenetic Carrier DSL  AC1200 modem kurulumu

    Keenetic Carrier DSL  AC1200 modem kurulumu için aşağıdaki adımları uygulayın:

    1. Modemin güç kablosunu prize takın.
    2. Modemin arkasında bulunan telefon girişine internet hat kablonuzu takın.
    3. Bilgisayar ya da telefondan  Keenetic-XXX gibi görünmeye başlayan kablosuz ağa bağlanın. Kablosuz ağ parolası Keenetic Carrier DSL Modeminizin altında yazmakta.
    4. Eğer modeme kablo ile bağlanacaksanız modemin arkasındaki portlardan birine modem paketinden çıkan CAT kabloyu takın diğer ucunu da PC'de ethernet portuna takın.
    5. Kablosuz ağa bağlandıktan sonra tarayıcınızı açın (Chrome, Edge, Opera, Brave, Firefox gibi).
    6. Adres satırına 192.168.1.1 yazın ve enter tuşuna basın.
    7. Daha sonra karşınıza Keenetic Carrier DSL kurulum sihirbazı gelecek. İlk olarak Please select your language yazan ekranda  Türkçe dilini seçin. Run Wizard butonuna tıklayın.
    8. Yapılandırmanızı seçin ekranında DSL / Telefon hattı üzerinden internet erişimi ayarlamak için seçeneğini seçin. Elbette Keenetic Carrier DSL modemi farklı amaç için kullanıyorsanız buradan farklı seçenekleri de seçebilirsiniz. Mesela genişletici modunda kullanacaksanız Wi-Fi Genişletici moduna geçin seçeneğini seçin. İleri butonuna tıklayın.
    9. Karşınıza gelen sözleşmeleri Kabul Et diyerek onaylayın.
    10. Yönetici şifresi oluştur ekranında Modem için bir şifre tanımlayın. Bundan sonra modeme Admin kullanıcı adı ve burada belirtiğiniz parola ile modeme giriş yapacaksınız.
    11. İnternet servi sağlayıcı seçin ekranında Ülke Türkiye seçin.  Daha sonra Servis sağlayıcı listesinden Any ISP (VDSL & ADSL) seçin.  Modem kurulum sihirbazını Türkçe seçtiğimde burada servis sağlayıcılar listelenmedi. Modem kurulum sihirbazını ingilizce olarak devam ettirdiğinizde burada Turk.net, Türk Telekom gibi servis sağlayıcılar listeleniyor. Sanırım küçük bir bug söz konusu. Fakat bu seçenekle ilerlemek de bir sorun yaratmıyor.
    12. Daha sonra internet servis sağlayıcı Kullanıcı adı ve Şifre girmelisiniz. Buradaki kullanıcı adı ve şifre TürkTelekom, Türk.net, Vodafone gibi internet servis sağlayıcıların size vermiş olduğu bilgiler. Bu bilgiler sizde yoksa servis sağlayıcınıza telefon açın ve telefonla bu bilgileri öğrenin.
    13. İnternet bağlantı kontrolünde bağlantınız kontrol edilir. Kullanıcı adı ve parolanızda hata yoksa bağlantı gerçekleşir.
    14. Sonraki aşamada sizden Zaman Dilimini Ayarlamanız istenecek Türkiye için UTC+3 Europa /İstanbul seçeneğini seçin ve İleri linkine tıklayın.
    15. Ağınızı Hep Güncel tutun ekranında Otomatik Güncelleme seçeneğine tıklayın.
    16. Otomatik Güncelleme zamanlamasını olduğu gibi bırakabilirsiniz. 
    17. Keenetic cihazınız güncelleniyor ekranında Keenetic Carrier DSL modeme ait güncellemeler indirilip güncellemeler yapılacak.  Bu aşamada güncellemenin bitmesini bekleyin.
    18. Wi-Fi Ağ ayarları bölümünde Ağ Adı (SSID) bölüme bir isim yazın. Bu sizin kablosuz ağ adınız olacak ve bir parola belirleyin.
    19. Bu işlemden sonra bağlantınız kopar yeniden kablosuz ağa bağlanın bu az önce adını verdiğiniz kablosuz ağ olacaktır.
    20. Daha sonra SSL sertifikası için sertifika indirmesi otomatik yapılır. İleri seçeneğini tıklayın.
    21. IPTV servis Operasyon Doğrulama seçeneğinde biraz bekleyin. Sonra IPTV servisi testini atla seçeneğine tıklayın.
    22. Son aşamada Keenetic Carrier DSL modem bilgileriniz ekrana gelecek. Dilerseniz bu ekranı yazıcıdan yazdırabilirsiniz veya İleri diyerek bu aşamayı geçebilirsiniz.
    23. Keenetic Carrier DSL kurulumu bu kadar. Modeminizi artık kullanabilirsiniz.

    Keenetic Carrier DSL  AC1200 kurulumunu bu şekilde tamamlayabilir ve kablosuz ağ, kablolu ağ ile internete erişebilirsiniz.

    alattin alattin (17014)
    1 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol