Kendi dosya uzantımı açacak program

0

Merhaba;

Geçen gün sormuştum, @hakan şöyle demişti: Not defteri aç farklı kaydet ve .TOPRAK yaz sonuna dedi ve yaptım ama açılmadı :( nasıl açabilirim?

toprak34 toprak34 (2026)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    @toprak34 @hakan hoca sana yazdığı doğru sen tam anlayamamış olabilirsin ben izah edeyim sana yeni bir txt aç içine istediğini yazbilirsin sonra bu txt dosyasına sağ tıklat yeniden adlandır "deneme.toprak" txt uzantıyı sil üzerine tıklat gelen uyarıya evet tıklat dosaya uzantısı  toprak oldu şimdi açma işlemine gelelim dosyayı sağ tıklat ve birlikte aç tıklat not defteri ile aç açılacaktır içine yazdığın yazılar görünecektir sonuç olarak bu dosyanın hiç bir işlevi olmayacaktır bir işe yaraması için bir programın bileşeni olması gerekirki işe yaraması için

    candan candan (4301)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      O önceki konuda gerekli cevap vardı aslında ama sen anlamadın herhalde. Kendiside ayrıca belirtir belki, orada @hakan uzantının tek başına bir hiç olduğu, klavyeden nokta sonrası girilerek uzantının kolaylıkla yapılabileceği, ancak eğer bu uzantı programatik bir oluşuma yaslanmıyorsa bir işe yaramayacağı şeklinde açıklamıştı.

      Aynı konu altında @notify ise uzantının programatik hazırlanmasıyla alakalı ve muhtevasında örnek kodlamasıda olan bir link paylaşmıştı (Kendisine teşekkür etmiştin paylaşımı için). Ama bunların sana yeterli olmadığı anlaşılıyor.

      Keşke daha önce açtığın konuda anlamadığın tarafları tekrar sorma yoluyla oradan devam etseydin. Daha iyi olurdu.

      Benim konu ile alakalı olarak genel bilgiler dışında bir bilgim yok. Burada yazdıklarım sana önceki konu muhtevasında yazılanları hatırlatmak ve doğru metod hususuna dikkatini çekmek için oluyor.

      Daha dikkatli olmalı ve sitenin daha verimli kullanılması hususunda gereken hassasiyeti göstermeliyiz.

      Kolay gelsin.

      temmuz temmuz (12505)
      7 yıl önce cevaplandı

      • @temmuz hayır benim sormak istedğim şu "nasıl açabiliriz?" toprak34 7 yıl önce
      • @temmuz yoksa önceki yazılanları bu soruyu sormadan tekrar tekrar okudum. toprak34 7 yıl önce
      • Onu anladım @toprak34 Aynı konu altından sürdürmeliydin sorularını. Aslında @notify sana bir yol gösteriyordu ve oradan birlikte devam edebilirdiniz. temmuz 7 yıl önce
      • @temmuz linkte C# ile ilgili birşey yazıyordu ve ben C# e dair hiçbişey bilmiyorum. O yüzden anlayamadım :) toprak34 7 yıl önce
      • O kodlar programlama diliyle alakalı ama ben o hususlarda fransızım (hiç bilmiyorum şeklinde anla). Ama mesela ben o linkten -çok detaylı bakmamakla birlikte- çalışabilir uzantılar oluşturabilmek için programlama dilleri bilmek gerektği sonucunu çıkardım. Zor bunlar, hemen öğrenilmez. Çok araştırman ve çalışman gerekecek @toprak34 temmuz 7 yıl önce

      0

      Şimdi, öncelikle yaptığın uzantının bir amacının olması lazım. Yani bir işe yarıyor olması lazım.

      Örneğin .doc uzantılı dosyalar Word belgesidir. Ya da .htm uzantılı dosyalar html dosyalarıdır. 

      Fakat bu uzantılar tek başına bir şey ifade etmez. .doc uzantılarının görüntülenebilmesi için Word gibi bir program, htm içinse Chrome gibi bir tarayıcı gerekir.

      Dosya uzantısı kendi başına bir hiçtir. Sen o dosyanın içine bazı kodlar koymalı sonra da bu kodları anlayıp yorumlayacak bir program yazmalısın ki işe yarasın.

      Hatırlıyorum, sen fidye virüslerini örnek vermiştin. Fidye virüslerinin uzantının hiç bir manası yok. Fidye virüsünü yazan kişi yazdığı virüde diyor ki " git bütün dosyaların uzantısını .toprak yap"  programda bütün bu dosyaların uzantısını .toprak yapıyor.

      Neden bunu yapıyor? 

      Öncelikle "adım duyulsun, namım yürüsün, sanal alem de ben de varım ulan!" demek için.

      İkinci olarak şifrelen dosyaların çözülmesi için sattığı programın şifreli dosyaları kolayca bulabilmesi için.

      Sen benim dosya uzantım olsun diyorsun. Tamam olsun da amacın ne :) Önce buna karar ver.

      De ki "benim uzantım tıklandığında monitör takla atsın" tamam bu olur. Önce monitöre takla atacak programı yazman lazım. Sonrada monitöre takla attırmak isteyen kullanıcının  programı yüklemesi lazım.

      hakan hakan (15424)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol