Kendi kullandığım hdd/ssd hangisi olduğunu bilmiyorum çok kötü olduğu için kendim bir ssd almayı düşünüyorum ama ne alacağıma karar veremiyorum

0

kendi kullandığım şey 24gb geri kalan bilgisayarın kendi deposundan kullanıyorum bu yüzden kendime bir ssd almayı düşünüyorum ama ne alacağıma karar veremedim kendim pek anlayamadım bu tür şeyleri bir bakıyorum birinin soketi farklı birininki ram soketi gibi anlamıyorum şimdi alacağım ssd laptopuma uyarmı bilebiyorum o yüzden korkuyorum alacağım ssd bu:DRAGOS Madaxe P M2ssd Nvme/512g 2243/1594 Mbs 512gb M2 Ssd NIT9921213 ama laptop uma uyarmı bilemiyorum 

foggynight foggynight (5)
1 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Merhaba,

    Anladığım kadarıyla mevcut HDD'nizi bir SSD ile değiştirmek istiyorsunuz ancak yeni SSD'nin uyup uymayacağı hakkında bir bilginiz yok. 

    Öncelikle laptopunuzdaki depolama biriminin slot tipini bilmemiz gerekiyor. Bunu öğrenmek için bilgisayarınızdaki arama çubuğuna 'Aygıt yöneticisi' yazın ve programı açın. Karşınıza çıkan listede 'Disk sürücüleri' bölümüne tıklayın. Burada mevcut depolama bileşeniniz görünecektir. O bileşenin isminde slot türü göreceksiniz (eğer slot tipi açıkça yazılmamışsa oradaki aygıtın ismini Google'da aratın. Google'da slot tipini bulabilirsiniz). Bu şekilde SSD mi HDD mi, SATA mı M.2 mi kullandığınızı öğrenebilirsiniz. 

    Slot tipini öğrendikten sonra mutlaka o slot tipine sahip bir SSD almalısınız. Örneğin slot tipiniz SATA 3.0 ise laptopınıza M.2 SSD takamazsınız. Seçiminizi bua göre yapmanız gerekiyor. 

    Yukarıda yazdığım şekilde hangi tip SSD alacağınızı öğrendikten sonra tavsiye vermemiz için ana sayfadan bütçeniz, istediğiniz depolama kapasitesi gibi etkenleri belirttiğiniz farklı bir soru oluşturabilirsiniz.

    xbedirhanx xbedirhanx (836)
    1 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol