Kendi müziğimi nasıl yaparım?

0

Arkadaşlar kolayca kendi müziklerimi yapmak istiyorum.Bunun için hangi online siteyi ya da programı kullanmalıyım?(Çok karışık detaylı bişey istiyorum)

 

Örnek:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=139&v=VbxE9Hbw-y0

sapphire sapphire (66)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Öncelikle bir rap müzisyeniyim ve home studio ekipmanlarına ve bir DAW(Digital Audio Workstation) programına sahibim kendi kayıtlarımı almamın haricinde kendi müziğimi de kendim yapıyorum. Teknik bağlamda kendimi sürekli geliştirmeye çalışıyorum. Attığınız videodaki müziği yapmak size basit gelsede bu aslında zor ve keyifli bir süreç. Duyguların dışa vurumu, bunları dijital ortama aktarmak akabinde bunları düzenlemek ve tüm bunları sanatsal açıdan yapmak yani ruh katmak gibi aşamalara sahip. (Tabi popüler kültüre hitap etmek, ruhsuz müzikler ve ''Sanat, sanat içindir.'' anlayışına uzak müzikler de yapılabilir buna girersek daha da uzar.) mutecessis adlı kullanıcının önerdiği music maker veya mobil için music maker jam adlı programda loopları kullanarak kendinize özgü olmayan fakat neyin nerde durması gerektiğine(kısmen) karar verdiğiniz, ses kartınız olmadan kaliteli export yapamayacağınız müzikler elde edebilirsiniz. Bu arada ''kolayca kendi müziklerimi yapmak istiyorum'' ve ''Çok karışık detaylı bişey istiyorum'' bu iki cümle birbiriyle çelişiyor. Yine de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Benim tavsiyem hevesiniz ve arzunuz müziğe yatkınlığınız varsa, gerekli stüdyo ekipmanlarına sahip olduktan sonra (PC dahil, SSD ve iyi bir işlemci,ram şart) bir DAW programı satın alıp teknik öğrendikten sonra yola koyulmak (kendi kendinize hem deneysel hem internet üzeri ders alarak veya kurslara katılarak)

    DAW önermem gerekirse benim çok istediğim ama sadece MAC'e özel olan Logic Pro X'i önerebilirim.

    Windows kısmında Yine denemek istediğim fakat elimdeki DAW'ın projelerini bitirdikten sonra göz atmayı planladığım Pro Tools'dur.

    Onun haricinde Ableton Live veya şuan kullandığım FL Studio olabilir. İyi günler dilerim.

    Ek olarak DAW'ları size görsel, işlevsel ve her açıdan iyi gelenden yana kullanmanızı tavsiye ederim sadece benim saydıklarım değil daha bir çok program var. Ses motorları farklı olsa da en nihayetinde hepsi bir kağıt ve çizmek de size düşüyor.

    klkmlk9998 klkmlk9998 (71)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      mutecessis mutecessis (216)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol