KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR Hatası Windows 8.1 Nasıl Çözülür?

0

Asus Notebook Pc'ye format atmak üzereydim o yüzden bazı dosyaları hard diske yedekliyordum. Windows driverını indirmek için Pc Model numarasını istedi o da pc nin altındaymış pc yi havaya kaldırdım bakıyordum derken hard disk nasıl olduysa masadan aşşağı sallandı o arada onu tutayım derken pc yamuldu kalvyenin üstüne çarptı durdu sert bir çarpma değildi fakat dosya taşınma sırasında yan dönmüş ve sarsılmış olması diske yazarken sorun yaratmış olabilir. Zaten bu hatanın sebepleri arasında da diske yanlış yazılma hataları yazıyordu. 

Fotoğraftaki gibi %0tamamlandı yazıyor 30dkdır. Power tuşuna da bastım kapanmıyor. Pc ninbataryası da cihaza yapışık çıkarma şansım yok. İşlem yaparken ki fan sesi halen çıkmakta. Google'a baktım fakat yazılan çözümlerin hepsi pc açıkken yapılacak işlemlerdi. ÇÖZÜMÜ ACİL BEKLİYORUM. Teşekkürler. 

sunguf sunguf (8)
6 yıl önce sordu

  • Fotoğraf görülemiyor. Link ver oradan bakalım. temmuz 6 yıl önce

Toplam 1 Cevap


0

Power tuşunu bir süre (belki 5-10 saniye falan) basılı tutmayı dene. Basarak hemen bırakma.

Eğer buda başarılı olmazsa bu defa alt kapağı açarak ya bataryayı çıkartmak gerekecek yada sabit diski çıkartacaksın. Çalışır halde olduğu için sabit diski çıkartmak riskli olabilir ama başka çareside yok yani. Bataryanın kendi kendisine bitmesini beklemekten başka.. Sabit disk çıkarılırsa PC'nin kapatılmasındaki zorluk ortadan kalkacaktır.

Daha sonra (PC'yi yeniden başlattıktan sonra):

KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR Hatası Windows 8.1 Nasıl Çözülür? (tıkla)

Veya;

CMD Komut satırından CHKDSK nasıl yapılır, hangi komutlar kullanılır? (tıkla)

Eğer sabit disk donanım olarak bozulmadıysa linklerdeki çözüm problemi giderecektir. Aksi halde yeni bir sabit disk temin etmen gerekir.

Geçmiş olsun.

Not: Windows oturumu açılamazsa CHKDSK disk denetelemesini PC açılışında bir kurtarma medyası veya windows yükleme diski kullanarak yaparsın.

 

temmuz temmuz (12505)
6 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol