Kesintisiz internet nasıl sağlanabilir ?

0

Bölgemizde internet sürekli kesiliyor ve şubeler server bilgisayara bağlanmakta sıkıntı çekiyor. Kesintisiz internet nasıl sağlanabilir?

 Eğer 4.5g destekli bir modem kullanılırsa ADSL üzerinden aldığımız sabit ip, internet kesilinp 4.5g ye geçince değişirmi ? Yani 4.5g nin ip'sini mi kullanır. Şube bilgisayarlarının servere sürekli bağlanabilmesi amacıyla ADSL üzerinden aldığımız sabit ip değişmeden bunu kullanabilme durumumuz var mı? 

Bu yöntemden daha farklı bir öneriniz var mı ?

yahyaaltunkaya yahyaaltunkaya (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bölgesel sorunlarda çözüm olarak farklı internet servis sağlayıcılardan yedekli hat alıp çalıştırabilirsiniz.  Yani aynı anda hem Turk telekom hemde bir mobil operatorun 4.5G internetini kullanabilirsiniz.

    Bağlantı değişirse IP adresi değişir. Bunu da dinamik dns gibi bir servis ile çözebilirsiniz. Yani kullanıcılar IP adresine değil hizmet.alanadi.com gibi bir adrese bağlanırlar.

    Draytek Vigor 2760Vn VDSL/ADSL Wireless VoIP Router Modem gibi bir modem kullanırsanız ADSL ve yedekli 3G bağlantısı kullanabilirsiniz. ADSL koptuğunda 3G devreye girer.

    Asus DSL-N55U yine ADSL desteklli 3G yedekli bir modem. Adsl gittiği zaman 3g üzerinden internete bağlanmaya deam ediyor. Çalışma mantıkları basit. Arkada bir USB port var. Buraya 3G modemi bağlıyorsunuz (turkcell VIN modem gibi). 

    Bu modemi örnek olarak yazdım. Google'da arayınca benzer modemler bulabilirsiniz.

    alattin alattin (16984)
    7 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol