Keylogger Temizleme

0

Bilgisayarımda keylogger var pes2010'a tıkladım online armor keylogger var dedi. Keylogger nasıl temizlenir?

Keylooger'ı temizlemek için ne yapmam gerekiyor?

cristianoronaldo cristianoronaldo (171)
9 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Keylogger sonuç olarak malware sınıfına giren bir tür zararlı yazılımdır. Keylogger çok özel tasarlanmış, ve imzası henüz keşfedilmemiş bir tür değilse anti-malware, anti-virüs programları ile temizlenebilir.

    Keylogger temizleme için anti-virüs ve anti-malware yazılımlarından faydalanabilirsiniz.

    Keylogger temizlemek için benim size önerim, aşağıdaki rutini uygulayın.

    Aşağıda Keylogger temizleme için kullanılacak bir kaç program veriyorum. Bunların biri bile işinizi görebilir fakat %99 emin olmak için bir kaç tanesini kullanabilirsiniz. Bu programlar benim bilgisayarımda her zaman tuttuğum yazılımlardır. Bir kısmını uzmanim.net'ten keşfettiğim son derece faydalı programlardır. Sizde de olmalı.

    Keylogger nasıl temizlenir?

    Keylogger temizleme için öncelikle iki programdan bahsedeceğim. Bunların özellikler kurulum gerektirmemeleri ve işletim sistemi yüklenmeden çalışmaları. Böylelikle özellikle sistem dosyalarına bulaşan ve temizlemesi daha güç olan Keylogger, casus yazılımları temizlemek daha kolay olacaktır.

    Eğer Keylogger sistem dosyasına bulaşırsa ve bu sistem dosyası aktif olarak belleğe yüklenmiş durumdaysa bunu temizlemek için mutlaka bu yazılımlardan faydalanmak gerekir. Bu programlardan ilki  HitmanPro KickStart diğeri de Norton Power Eraser.

    1. Önce bilgisayarı HitmanPro.Kickstart ile taratın.

    Keylogger temizleme aşamaları bulaşan keylogger'a göre değişebilir fakat, genel bir rutin ile tüm bilinen keylogger yazılımlar temizlenebilir.

    HitmanPro.Kickstart nedir?

    HitmanPro.Kickstart USB üzerinden çalışan bir virüs temizleme aracıdır. Fidye virüsleri tarafından kilitlenen bilgisayarı açmak için çok kullanışlı ve en güvenilir yazılımlardan biridir.

    HitmanPro.Kickstart nedir, nasıl kullanılır?

    2. Sonra bilgisayarı Norton Power Eraser  ile taratın.

    Norton Power Eraser symantec firmasının ücretsiz olarak indirebileceğiniz virüs temizleme ve spyware, Keylogger, Virüs, Trojan temizleme aracıdır. Norton Power Eraser yükleme gerektirmez ve özellikler rootkit, trojan gibi zararlı yazılımlara karşı oldukça başarılıdır.

    Norton Power Eraser nedir? Nasıl Kullanılır?

    3. Sonra bilgisayarı  Dr.Web CureIT  ile taratın.

    Dr.Web CureIT ücretsiz kurulum gerektirmeyen, oldukça güçlü bir virüs temizleme programıdır. Keylogger temizleme için de kullanabileceğiniz bu yazılım az bilinir fakat, özellikle virüs bulaşan sistemleri virüsten arındırmak için oldukça faydalıdır.

    Dr.Web CureIt! nedir? Dr.Web CureIt! nasıl kullanılır?

    Keylogger Temizleme için kulllanılabilecek diğer programlar:

    Aşağıda keyyloger temizle için kullanılabilecek yazılımlar var. Bunlar farklı keylogger yazılımları temizleyebiliyorlar. Dediğim gibi farklı keylogger yazılımlar farklı programlar tarafından tespit edilebilir. Hepsini deneyebilir, sonra silebilirsiniz.

    HitmanPro nedir, nasıl kullanılır?

    Malwarebytes nedir? Malwarebytes nasıl kullanılır?

    Emsisoft Anti-Malware nedir, nasıl kullanılır?

    Programsız keylogger silme, Programsız virüs temizleme, Programsız trojan silme gibi kavramlar çok doğru kavramlar değildir.

    Her Keylogger,trojan, virüs ya da kısaca Malware kendine has özellikler ile gelir.  Bazıları kendine ait dosyaları doğrudan kullanırken  bazılarıda kendini bir sistem dosyasına veya diskin MBR denen konumuma yerleştirir. 

    Bu tür malware yazılımları programsız temizlemeye çalışmak doğru değildir. El ile sistem dosyasına bulaşan bir keylogger'ı tespit edemezsiniz, bunu temizlemek de oldukça zor olabilir.

    Keylogger kayıt defterine bazı özel girdiler girmiş olabilir, başka klasörlerde gizli bir yedek tutuyor olabilir, ana dosya silindiğinde kendini yeniden uzak bir sunucudan çekecek kod bloguna sahip olabilir. Pek çok senaryo olabilir. Bu sebepten en doğrusu keylogger temizlerken programlardan yararlanmanız iyi olacaktır.

    cemkara cemkara (4215)
    9 yıl önce cevaplandı

      0

      OnlineArmor buluyorda kadırmıyormu? Sadece etkisiz hale getiriyor ve o halde bırakıyor, öylemi?

      Eğer öyleyse, önce PC'de mevcut antivirüs programıyla derin bir tarama yaparsın ve keylogger bulunursa antivirüs programın vasıtasıyla temizlersin. Olmadımı?..

      Anti-Keylogger 10.3.2 programını kurar ve bu program ile kaldırmayı denersin? Deneme versiyonudur ama halen yaşamakta olduğun problemden seni kurtarabilir.

      Anti-Keylogger 10.3.2:

      İnternette dolaşırken veya bilgisayarınızda yaptığınız her işlemi kaydeden ve hesap şifrelerinizin başkaları tarafından ele geçirilmesini sağlayan keylogger yazılımlara karşı kullanabileceğiniz Anti-Keylogger ile artık kişisel bilgilerinizin güvenliğini daha kolay sağlayabilirsiniz.

      Güvenlik duvarınızı aşmayı başarabilmiş keylogger yazılımları temizlemek için kullanabileceğiniz bu gelişmiş araç ile kişisel bilgilerinizin ve şifrelerinizin güvenliği sağlayabilir ve başkalarının bu bilgilere erişmelerini engelleyebilirsiniz. Program sisteme sızarak bilgi çalan yazılımları engellemek için en etkili çözümü sunuyor. Arka planda sessizce çalışan program işlemlerinizi bölmeden çalışır.

      Programsız KeyLogger Anlama ve Silme (Video)

      Programsız KeyLogger Silme 2 (Video)

      Programsız KeyLogger Silme 3 (Video)

      Hala problemin çözülmediyse buraya yaz, başka tavsiyelerde bulunalım.

       

      temmuz temmuz (12505)
      9 yıl önce cevaplandı

        0

        keyloggerin program ile çalışmıyor mu arkaplanda mı çalışıyor

        cristianoronaldo cristianoronaldo (171)
        9 yıl önce cevaplandı

        • Size en çok yardımcı olan cevabı cevap olarak kabul etmelisiniz, aksi takdirde ceza puanı uygulanır. Detaylı bilgi için Hakkında bölümünü okuyun. hakan 9 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol