Kısayolda sorun hatasının çözümü nedir?

0

Masaüstündeki bir simgeye tıkladığımda karşıma kısayolda sorun penceresi geliyor ve uygulama çalışmıyor. Hata tam olarak şöyle Bu kısayolun başvurduğu '....exe' öğesi değiştirilmiş veya taşınmış, bu yüzden bu kısayol artık doğru çalışmayacak. Bu kısayolu silmek istiyor musunuz? Kısayolda sorun hatasının çözümü nedir?

 

alattin alattin (16999)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Windows bir uygulamaya hızlıca erişmek için kısayol denen simgeler kullanır. Bu kısayollar çalıştırılabilir dosyaların (örneğin .exe dosyası) olduğu klasöre ve bu klasördeki uygulama ana dosyasına hızlıca erişmek için vardır.

    Eğer bir uygulamayı çalıştırmak istediğinizde Kısayolda sorun - Bu kısayolun başvurduğu '....exe' öğesi değiştirilmiş veya taşınmış, bu yüzden bu kısayol artık doğru çalışmayacak. Bu kısayolu silmek istiyor musunuz hatası alıyorsanız bu uygulma silinmiş olabilir. Bu durumda yapmanız gereken uygulamayı yeniden kurmaktır. 

    Eğer Uygulama özelliklerine girdiğinizde Hedef bölümünde E:\, D:\ gibi bir ifade görüyorsanız bu bir sürücüdür. Bilgisayara taktığınız bir tak çıkar diske kısayol oluşturulmuş ve daha sonra bu disk bilgisayardan çıkarılmış demektir. Eğer disk USB porta takılı değilse taktığınızda soru ortadan kalkacaktır. 

    Eğer  kısayolda sorun hatası aldığınızı program veya sürücünün ne olduğunu bilmiyorsanız bunu silebilirsiniz. Bu bir soruna yol açmaz. Bilgisayarınıza zarar vermez.

    alattin alattin (16999)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol