Klavye tuş basılı kalma sorunu nasıl çözülür?

0

Merhabalar, bugün itibari ile klavyede bir sorun fark ettim. Normalde oynadığım oyunda harita tuşuna (m) basıp bırakınca hemen açılıp kapanması gerekiyor veya uçak kullanırken kısa dönüşlerde yön tuşlarına kısa basmam ve hafif bir dönüş yapması gerek. Fakat m tuşuna basıyorum bazen hemen açılıp kapanıyor bazen 1 saniye gecikmeli kapanıyor, uçakta ise dönüşü uzun yapıyor. Tüm tuş işlevlerinde geçerli bir sorun. 2 - 3 Oyunda denedim ve anladığım kadarıyla sorun klavyede. Özet olarak tuşlar bazen ( 2 3 basmada bir, bazen peş peşe ) 1, 1.5 sn. uzun basıyor. Sorun için yardımcı olan olursa çok sevinirim.

bansheeeq07 bansheeeq07 (1)
3 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    USB portunda sorun olabilir bu yüzden başka bir klavye ile sorunu test et. Farklı portlarla da test et. Eğer farklı bir klavye ile denediysen sorun yoksa klavyen arızalıdır ve elle müdahele yapmaman anlamına gelir, yani tek çare garanti.

    hydra hydra (3800)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      Hocam öncelikle çok özür dilerim, belirtmeyi unutmuşum. Bu sorun ASUS laptop üzerinde gerçekleşiyor, takılı bir klavye durumu yok yani.

      bansheeeq07 bansheeeq07 (1)
      3 yıl önce cevaplandı

      • Garantiye göndermeni tavsiye ederim eğer garantisi devam ediyorsa. Harici klavye takıp dener misin onda da sorun oluyor mu. hydra 3 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol