Klavyede bazı tuşlar çalışmıyor (Çözüldü)

0

  Arkadaşlar Asus Eee PC 1025C 1025 Netbook şarji bitip kapandıktan sonra birşeyler oldu açılırken hata verdi 2 seçenek vardı ve enter tuşu çalışmıyordu yani hiç bir şekilde gelen menüyü geçemiyordum bende bilgisayari açılırken f10 basarak fabrika ayarlarina döndürdüm. Fabrika ayarlarina geldikten sonra klavyede enter yaninda delete,i ve back tuşu çalişmiyor. Internet üzerinde çok fazla bilgi kalabalığı var bios guncellemesi yapmalisin diyenler var, biostan klavyeyi aç diyenler var (bios'a girince enter olmadığı için seçim yapılmıyor), anakartta ki pili çikar diyenler(ki açip pilin bağlantısını söktüm yine olmadı) var. Sizce nasıl aşarım bu sıkıntıyı?

mrzeus mrzeus (3)
9 yıl önce sordu

  • cemkara Teşekkürler dediğiniz gibi klavyede ki tuşlarda arıza varmış.Servisle telefonla konuştum sırf klavye değişimi ve işçilik için neredeyse netbook'un 3'te biri fiyatını istediler. Bende bunun üzerine aliexpress üzerinden klavyeyi satın aldım 20 dolar gibi bir rakama. Yanlız tek fark Rusça olması benim için bir problem yaratmadı. Arkadaşlar problem bu şekilde çözülmüştür. http://hizliresim.com/394Ry5 mrzeus 9 yıl önce
  • Rusça karakterler probleminin çözümüne faydalı olabilecek bir konu açtım. Konu başlığı "Klavye sticker nedir?", bağlantı linki http://uzmanim.net/soru/klavye-sticker-nedir/43404 temmuz 9 yıl önce
  • AliExpress'ten ben de lenovo için sipariş etmiştim. Temmuz'un yazdığı gibi ben de sticker kullanarak Türkçe yapmıştım. cemkara 9 yıl önce

Toplam 5 Cevap


0

Bir ahbabın notebook'unda (LG) benzer problem oldu. Yetkili serviste klavye takımını değiştirdiler.

temmuz temmuz (12505)
9 yıl önce cevaplandı

    0

    Bakalim son çare bende buraya yazdım bulamazsak servis yolu tutucam.

    mrzeus mrzeus (3)
    9 yıl önce cevaplandı

      0

      Yabancı siteleri bir araştırdım  Asus 1025c ile ilgili klavye sorunu var mı, genel bir sorun veya sizin bahsettiğiniz klavyede bazı tuşların çalışmaması gibi bir sorun var mı gibi.  Herhangi bir soruna rastlamadım. 

      Anlattıklarınız Temmuz'un dediklerini destekler nitelikte. Klavyede bazı tuşların çalışmamasının sebebi muhtemelen klavyenizde oluşan donanımsal bir sorun. Sadece bahsettiğiniz senaryoya denk gelmiş olabilir.

      Buguna kadar ki tecrubeme dayanarak klavyede çalışmayan tuşların Bios veya yazılımla alakalı olduğuna hiç denk gelmedim.

      Asus web sitesinden  Asus 1025 c bios güncellemelerini kontrol ettim. Hiç birinde klavye ile ilgili bir düzeltme söz konusu değil. Bios güncellemesi de işinize yaramaz.

      Bios'tan klavye'yi açma fikri zaten saçma sizde enter gibi bir kaç tuş çalışmıyor. Bios da böyle bir seçenek zaten yok.

      Teknik servise göndermeniz en doğru yöntem. Büyük ihtimalle klavyenizi değiştirirler.

      cemkara cemkara (4215)
      9 yıl önce cevaplandı

        0

        6 yaşımda klavyedeki tuşu sonra basma yerini söküp tuşu tekrar takmıştım sonra yeni taktılar 9 yaşımda da X , Esc , Başlat tuşunu sökmüştüm

        cristianoronaldo cristianoronaldo (171)
        9 yıl önce cevaplandı

          0

          Son dönemde Klavye sorunu  yaşayan Samsung bilgisayar kullanıcıları: Laptop klavye tuşları durduk yere çalışmamaya başladı  linkini inceleyebilirler.

          hakan hakan (15424)
          8 yıl önce cevaplandı

            üyelik gerektirir

            Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

            Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
            uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol