Klavyede bazı tuşlar çalışmıyor

0

Kullanmadığım eski bir masaüstü bilgisayar vardı. Bugün açayım dedim. Klavyede bazı tuşlar basmıyor.  Capslock, Enter, Shift, CTRL ve bazı harfler çalışmıyor.

Klavyede bazı tuşlar çalışmıyor sorununu nasıl çözerim?

ademcinar ademcinar (11)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Klavyede bazı tuşlar çalışmıyorsa yüksek ihtimalle klavye bozulmuştur.  Genelde klavyede bazı tuşlar çalışmıyor şeklinde kullanıcıların şikayetleri bozuk klavyeden kaynaklanır.

    Eğer klavyede rastgele tuşlardan bazıları çalışmıyorsa, örneğin ABC gibi tuşlardan bazıları ve Enter, Shift gibi tuşlar klavye arızalıdır.

    Bazen klvyede sadece FN tuşları ile kombine olan tuşlar çalışmaz. FN ve F2 gibi. Fonksiyon tuşları çalışmıyorsa o zaman bilgisayarda eksik yazılım, sürücü var demektir. 

    Genelde anakart ile alakalı yazılımlar, touchpad. Hot key gibi yazılımlar ile FN tuşları çalışır duruma gelir. Bu yazılım bilgisayar üreticinize göre farklılık gösterebilir.

    Bilgisayarınızın markası ne ise o duruma göre uygun yazılımı yüklemek gerekir.

    Rastgele bazı tuşların basmadığı durumlarda ilk yapabileceğiniz klavyenizi başka bir bilgisayarda test etmek olmalı. Klavyeyi başka bir bilgiayara takın ve tuşlar çalışıyor mu kontrol edin.

    Genelde klavye üzerine sıvı dökme sonucunda klavyede bazı tuşlar çalışamamaya başlar. O zaman yapılması gereken klavyenin içini açarak temizleme yapmaktır. Bu konuda elbette biraz teknik yeterliliğiniz olmalı. Yoksa klavye tamamen bozulabilir.

    hakan hakan (15424)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Klavye bozukmuş dediğin gibi abi. Başka bilgisayara taktım onda da aynı. sağol ademcinar 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol