Klavyedeki tuşların tutukluk yapması

0

Merhaba,

Asus N53S laptop, windows 7 kullanıyorum. Her zaman olmamakla birlikte klavyedeki tuşlar tutukluk yapıyor ve çalışmıyor.  Asus yetkili servisine başvurdum, klavyeyi değiştirdiler ama ne yazık ki sorun çözülmedi. 

Klavyedeki bazı tuşların bazen takılması durumu laptop bir yerden diğer bir yere taşınmışsa ortaya çıkıyor. Bir yolculuğa çıkıyorsam ve laptopum yanımdaysa mutlaka ilk açtığımda sorun başlıyor. Sonra kendi kendine düzeliyor. Şu anda yurt dışındayım, yapılması gereken bir sürü işim var ve ne yazık ki klavye sorunundan dolayı takıldım kaldım. Şu satırları bile çok uzun sürede yazabildim. Kontrol ederek ve geri dönüp düzeltmek zorunda kalarak yazabiliyorum.

Sizlere danışmak istedim. Umarım yardımcı olabilecek birisi çıkar.

 

mguney mguney (3)
7 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    Sizlere de merhaba,

    Sorununuzun klavyenizde olduğunu düşünmüyorum . bir yerden diğer bir yere taşınması durumunda ortaya çıkıyor demeseydiniz sorunun yazılımsal olduğunuz düşünecektim . fakat bir ihtimal yine de yazılımsal olabilir . 

    Benim düşüncem klavyenizin anakarta bağlanan portunda sıkıntının olması. İçerden temassızlık var  taşınma durumunda sarsılmadan dolayı temassızlık artıyor . Anladığım kadarı ile klavyeniz bir çalışıp bir çalışmıyor . Sizin şuanda yapabilceğiniz birşeyin olduğunu düşünmüyorum fakat diğer uzmanlarımızında yorumlarını merak ediyorum . 

    Sizden ricam aygıt yöneticisinde bir sorun varmıdır ona bakmanız . 

     

    1. Başlat'ı ve ardından Denetim Masası'nı tıklatın.

    2. Donanım ve Ses'i tıklatın.

    Aygıt Yöneticisi'ni tıklatın.


    İşlerinizi halletmeniz için usb ile çalışan klavye satın alabilirsiniz . pahalı olmasına gerek acil işinizi görsün yeter . Daha sonrasında Teknik servis yolu gözüküyor.

     

    blackheaven blackheaven (728)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      donanımsal bir soruna benziyor bir temassızlık var  servise gittmiş komple bir bakım yapsalardı

      veya bu işi bilen bir bilgisayarcıya götürmenizi tavsiye edrim 

       

      candan candan (4301)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        Çok teşekkür ederim değerleri cevaplarınız için.

        Aygıt yöneticisini kontrol ettim herhangi bir sorun gözükmüyor. Usb ile çalışan klavye benim için çözüm olacaktır, sağolun. Döndüğümde iyi bir bilgisayarcıya götürüp ana karta bağlanan portu kontrol ettireceğim.

        mguney mguney (3)
        7 yıl önce cevaplandı

          0

          1- Önce işletim sistemi sıfırlanır (Recovery yoluyla yapılabilir).

          2- Sıfırlarlanmış (sıfır haliyle yeniden yüklenmiş) sistemde vaziyet yeniden gözlenir.

          3- Problem düzeldiyse "enjoy" :) Yok eğer devam ediyorsa teknik servise yeniden götürülür; kendilerine teferruatıyla herşey anlatılır. 

          Fakat "iyi bir bilgisayarcıya" değil, yeniden yetkili servise başvurulmalıdır. Bu sadece bir garanti kapsamı maddi meselesi değil, ayrıca bir parça, donanım gerektiğinde kullanılacak parçanın orjinal ve en güvenilir parça olması açısındanda böyledir. Ayrıca yetkili servisler (Heleki Asus gibi bir dünya markasına hizmet veren yetkili servisler) piyasada iyi olarak bilinen bilgisayar tamircilerinden daha iyi ve daha güvenilirdir; bu genel olarak böyledir. Buna bir şey daha eklemek gerekirki eğer PC yetkili servis dışında bir teknik müdahale görürse ve bu muhtemel bir sonraki yetkili teknik servis müdahalesi sırasında tesbit edilirse (anlaşılırsa) garanti kapsamı dışı kalmasına yol açabilir.

          temmuz temmuz (12505)
          7 yıl önce cevaplandı

            üyelik gerektirir

            Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

            Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
            uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol