Klavyem kendi kendine tuşlara basıyor kitleniyor

0

Merhaba. Aylardır bu sorunu yaşıyorum ve bir çözüm bulamıyorum.

Ben birşey yazarken klavye kendi kendine "uq9ew-ıop" gibi saçma sapan şeyler ekliyor yazıma. F8-F10 gibi tuşlara basıyor kitleniyor birkaç saniye birşey yazamıyorum. Sinir katsayım tırmanıyor.

Defalarca farklı bilgisayarcılara da götürdüm laptopu çözüm olmadı. Klavye değişti "IO" çipinden olur dediler 2-3 sefer IO çipi değişti yine olmadı. Format attım olmadı. Yalnız biara usb 3.0 portlarımda usb 2.0 aygıtlar çalışmadıgı için birçok driver ve uygulama denemiştim. Hangisinden oldugunu hatırlamıyorum onu yukledikten sonra bir daha oyle bir sorun yasamadım. Şimdi format attım pc'ye win10 yukledim (daha once win7 kullanıyordum) yine başladı aynı sıkıntı. Çıldırıcam valla. 

Laptop: Lenovo Y500 İşletim Sistemi: Windows10 64bit

tcmlh tcmlh (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Sorunun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğunu anlamak gerekiyor ilk olarak. Ben açıkçası yazınızdan bu çıkarımı yapamadım. Böyle bir sorun genelde klavyede bir sorun nedeniyle tuşların basılı kaldığı için olabiliyor. Format atmanızdan sonra dahi böyle bir sorun yaşıyor olmanız donanımsal sebeplerle olabileceğini gösteriyor. Bunun bir sürücü ile çözülmesi açıkçası bana olası gelmedi. Ayrıca konuda laptop demişsiniz ancak USB portlarının sürücü yüklenmesi ibaresini de söylemişsiniz. Bunu da anlayamadım açıkçası.

    Sorun donanımsal ise bilgisayarı Güvenli Mod ile başlatarak sorunun devam edip etmediğini deneyin. Ya da bilgisayarı canlı olarak çalışan ubuntu gibi işletim sistemileri ile deneyerek sorunun devam edip etmediğini gözlemleyin.Harici bir klavye ile deneyerek sorunun devam edip etmediğini gözlemleyin.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol