Klavyesi ve mousu arızalı bir leptopta ne gibi sorunlar yaşanır ?

0

Klavyesi  ve  mousu  arızalı  bir  leptopta  ne  gibi  sorunlar  yaşanır ?

Leptopun arızalı  klavyesi  değişirse mouseda  ona  bağlı olarak değişir mi ?

Yoksa ikisi  birbirinden bağımsız mıdır  ? 

İkisi  birden  değişirse otalama kaç tl ye çıkar ?

 

 

mat7 mat7 (341)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Klavye ve mouse bozuk laptoplarda çok çeşitli problemler yaşanabilir, klavyeden yanlış, hatalı ve eksik yazma, klavye fonksiyon tuşlarının belki tam olarak kullanılamaması, mouse'u verimli kullanamama gibi ve benzerleri olur bu problemler. Fakat eğer harici klavye - mouse kullanılacak olursa bu problemler yaşanmaz, normal işleyiş sürdürülebilir.

    Klavye ve mouse (touchpad) ayrıdırlar ve her iksinin eş zamanlı bozulma ihtimalleri yok denecek kadar azdır.

    Sen önce sürücüleri (anakart chipset ve touchpad) kontrol etmeli ve ayrıca işletim sisteminde "sorun gider" seçeneklerini denemelisin.

    Windows 10 işletim sisteminde "Sorun giderme" araçları toplu olarak nerede bulunurlar, bunlar nelerdir ve nasıl kullanılırlar? (tıkla)

    Windows 8 veya Windows 8.1 nasıl onarılır (repair)? (tıkla)

    Win7/Vista/WinXP için Microsoft Sorun Giderme Aracı nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    Tüm bunlardan sonuç alamazsan son olarak PC'ye bir format çeker ve işletim sistemini yeniden yüklersin. Ondan sonra duruma bakarsın, problem devam ediyorsa klavye ve touchpad alamayı düşünürsün. Ama format sonrası klavye mouse düzgün çalışırsa buna hiç gerek kalmaz.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Evet leptopun klavye ve mous arıza yapınca bahsettiğiniz sorunlar oluyor . Tecrübe edinmiş olarak bir kaç sorun daha eklemek istiyorum . Leptopun klavye ve mousu arıza yapınca şu sorunlarda olabiliyor klavyeyi ve mousu kullanıldığında ani internet kesintisi oluyor. Sanki modem yokmuş gibi kesiyor . Mousun sağ tıklamada ekran donuyor ve bilgisayarı kapatıp dinledirmeden kendine gelmiyor. ( Bu sorunları içeren soru sormuştum bir süre önce hatırladığınıza eminim ) Ve önce klavye bozuldu sonnra mouse. Ve yine dediğiniz gibi harici klavye ve mous kullandığımda sorun yaşamıyorum . Sürücüleri kontrol ettim değişen bir şey yok. Sorun gider yapmadım şimdi yapmayı denedim karşıma bir kategori çıktı bu kategorilerden hangisine sorun gider yapmalıyım bilmedim https://i.hizliresim.com/2EDvM2.jpg Ve tavsiye ettiğin MicrosoftFixit- programını indirdim fakat kurulmadı şu tablo çıktı https://i.hizliresim.com/OyGJQD.jpg @temmuz (9663) mat7 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol