KMSpico.exe virüs mü?

0

Bugün bilgisayarımı açtığımda kasperskyın gene bildirimi felan çıktı ve canımı sıktı bende malwarebytes yükleyip çakışmamaları için ilk denetim masasından kaspersky ı sildim silindiği gibi defender virüs tehditi trojan vereye başladı. Trojan:win32/Skeeyah arfn üzerinde KMSeldi exe buldu gibi bir şey. Tabi hemen kurdum Mbytes ı malwarebytes 5 tane hacktool buldu ama o trojanı bulmadı. Ve defender virüs tehditi uyarısı verdi bi kaç kere yendiden ve masaüstünü başlatmamı söyledi. Olay bu kadar şimdi kafama takılanlara geçeyim.

AutoPico  KMSpico bu uygulama korsan ama orjinal olan windowsu kurmak içinmiş win kurması için kasayı verdiğimiz bilgisayarcı öyle kurmuş muhtemelen Hacktoolların location kısmında bu uygulama/exe dosyasının isimleri var ve type olarak 2 tanesi file 3 tanesi registry key bunları karantinaya aldım ve silmedim şu anda bunları ne yapayım? Bunları silersem windows çökebilir belkide

Ayrıca bu KMSpico kendini bilgisayara tanımlıyo yani bilgisayar ile birebir çalışıyor win defendera ilk çalıştırıldığında kendini tanıtıyor nasıl bir yol izlemeliyim?

Bu defenderın verdiği virüs tehditi ne olabilir mbytes vermiyo dediğim gibi ve yeniden başlat diyor bilgisayarı ne yapmalıyım?

 

selocan787 selocan787 (107)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    KMSpico "Windows'u orijinal yapma" yazılımı değil. Windows crackleme yazılımıdır. Yani Windows 10 lisansın yoksa KMSpico ile Windows'u cracklersin ve ürün etkinleştirilir. Ama oradaki "orijinal" kelimesini kullanmak doğru değil.

    Windows crackleme yazılımı olduğu için de Windows Defender KMSpico programı tehdit olarak görüyor. Kaldırırsan Windows falan çökmez.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Yani orjinali yanlış kullanmışım doğruda kaldırayımmı yani herşeyi çünki gördüğüm kadarıyla kmspico kendini sisteme entegre ediyor selocan787 5 yıl önce
    • Yani full yapmıyor anladığım kadarı ile normal deneme sürümünü hep süresini uzatıyo yeniliyor selocan787 5 yıl önce
    • Kaldırabilirsin herhangi bir sıkıntı olmaz. @selocan787 omercik 5 yıl önce
    • Silsemde zararı yok silmesemde zararı yok o zaman ben silmiyorum onu peki şu trojan işini ne yapayım trojan yazıyor fakat KMSeldi dediği gene AutoPico ile alakalı selocan787 5 yıl önce
    • Crackleme yazılımları tehdit olarak görülür. Aynı şeyi ikinci defa yazıyorum. Eğer trojan uyarısı görmek istemiyosan silersin KMS ile ilgili her şeyi. @selocan787 omercik 5 yıl önce
    • Tamam sağolun selocan787 5 yıl önce

    0

    KMSpico.exe gibi yazılımlar Hack Tool  (Hack Aracı) olarak bazı antivirüsler tarafından tespit edilir.  Antivirüs programlarının KMSpico.exe gibi dosyalara uyarı vermesi son derece normaldir. 

    Yine Keygen uygulamalara da antivirüs programları uyarı verir.

     KMSpico gibi uygulamalarsa sorun şu: Bu uygulamaların kaynak kodları açık değil. Dolayısı ile Windows aktivasyonu dışında daha neler yapıyor bilgi sahibi değiliz. Ayrıca resmi olarak dağıltımadığı için sende çalışan  KMSpico uygulamasının değiştirilip değiştirilmediğini asla bilemeyecesin. Yani birisi içine gerçekten trojan mı ekledi bunu bilemezsin.

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Yani ne yapmalıyım? selocan787 5 yıl önce
    • Bir sıkıntı çıkarmı sizce defender trojan diyor ama malwarebytes bir şey demiyor selocan787 5 yıl önce
    • @selocan787 bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum. hakan 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol