KMSpico sistemde sıkıntı çıkartır mı?

0

Birkaç gün önce üniversite sınavım için Microsoft Word'ü açtım fakat yukarıda "ürün etkinleştirilmedi" yazıyordu. Oysa ki benim bilgisayarımın Windows'u etkinleştirilmişti. Sınav için kısıtlı sürem olduğundan aceleyle hemen internetten KMSpico indirip işi çözdüm fakat şimdi içime kurt düştü. Sisteme bir zararı var mıdır ne yapmam gerekir?

treajen treajen (43)
3 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Bu tip programlar bilgisayarına zararlı yazılımlar yerleştiriyor. Bedavaya kimse kimseye iyilik yapmaz hele internet üzerinde.

    Güncelleme:

    KMSpico 2019 yılında yayından kaldırıldı ve artık güncel sürümleri yayınlanmıyor. İnternet üzerinde bulunan bu programların çoğu korsan yazılım yani eski sürümler ve üzerine kötü yazılım eklenmiş yazılımlar. Bu programları antivirüs programları virüs olarak algılamıyor ve bilgisayarındaki bilgilerini çalıyor bu program.

    darkcrak darkcrak (5168)
    3 yıl önce cevaplandı

    • Aynen peki şimdi ne yapmam lazım uygulamayı silsem sorun ortadan kalkar mı? treajen 3 yıl önce
    • Windows'um etkinken neden Microsoft uygulamaları etkin değildi hala anlamadım. treajen 3 yıl önce
    • @treajen bilgisayarından kaldırsan bile virüs olduğu için yine arka planda etkisi devam edecektir. Bilgisayarını Mallwarebytes ve Mallwarebyts anti-root ile tara. darkcrak 3 yıl önce
    • @treajen ekleme yaptım makaleye. darkcrak 3 yıl önce

    0

    Zamanında kullanmıştım hem de uzun bir süre boyunca. Hiç bir sorun çıkmadı. Ne güvenlikle ne sistemsel bir sorun. Tavsiye eder miyim? Etmem.

    hydra hydra (3800)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      https://www.getkmspico.com/download adresinden indirdiğin dosya pek çok antivirüs tarafından trojan olarak nitelendiriliyor.

      Aslında dosya temiz bile olsa açık kaynak olmadığı için ve Windows temel dosyaları üzerinden işlem yapabildiği için risklidir. Yani şuan olmasa bile ilerleyen zamanlarda kötü amaçlar için kullanılabilir. 

      hakan hakan (15424)
      3 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol