Kodlama öğrenmeye nasıl ve nereden başlamalıyım?

0

Kodlama öğrenmek istiyorum, sizce nasıl bir başlangıç yapmalıyım? Online ders veren sitelerden mi, kitaplardan mı yoksa videolu derslerden mi başlamam daha mantıklı olur?

mutecessis mutecessis (216)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Merhaba;

    Ben de henüz kendimi geliştirme aşamasında olarak bu yorumu yazıyorum:

    Bahsettiğin tüm yollar sonuçta birşeyler öğrenmek için birer kaynakdır. Hangi kaynak olursa olsun ister web sitesi, ister video isterde kitap hepsinin tek bir amacı var buda bilgi öğrenmen. Zaten programlama öğrenmeye başladığın zaman bu kaynakların hepsine ihtiyaç duyuyorsun. Yani sadece web sitelerde'ki makaleler yeterli olmuyor videolu anlatımları izleyerek'te pekiştirmen gerekebiliyor. Tavsiyem ise kendince ufak ufak projeler geliştirmeye çalışman, bir hedef belirlemen. Böylelikle çok daha sağlıklı bir şekilde hem eğlenerek hemde tecrübe edinerek öğrenebilirsin.

    İyi Çalışmalar :)

    notify notify (538)
    6 yıl önce cevaplandı

    3

    Bazi kişiler okuyarak, bazıları da videolu anlatımlar ile daha kolay anlar. Bulduğun tüm kaynakları deneyebilirsin. En iyi öğrenme yöntemini sen belirleyeceksin. Kitaplar ya da videolarda bile kitabı yazan, dersi anlatan kişiye göre öğrenme sürecin farklılık gösterecek. Bazı kitapların dilini beğenmeyeceksin, anlatım tarzı sana uygun olmayacak, anlamayacaksın. Bu durumda sorunun sende olmadığını bil. Hemen başka kaynaklara yönel. 

    En iyi ve en doğru öğrenme şeklini sen kendin keşfedeceksin. Dikkat edersen şu doğru bu yanlış demiyorum. Ama kitaplar ile aran iyi olsun. Çünkü öğrenme sürecin hep web sitelerinden, özellikle öğrenmek istediğin dilin sitesindeki belgeleri okuyarak ilerleyecek. 

    Bir de sakın "en iyi programlama dili" hangisi tuzagına düşme. En iyi programlama dili en iyi bildiğin programlama dilidir.

    Klasik yöntem ile başlayabilirsin, bir kitapçıya git. Programlama kitaplarını incele. Hangisinin dilini anlıyorsan o kitabı al sürekli elinin altında olsun ve o kitaptan ilerlemeyi dene. Bunu yaparken de Google sana en büyük desteği verecek. Anlamadığın konuları nette araştır. 

    alattin alattin (16984)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkür Ederim @alattin yeşil tiki @notify ye atayım zaten senin birsürü tikin var :D mutecessis 6 yıl önce
    • Yeşil tikin canı cehenneme bence alattin abinin yazdığı diğerinin milyon katı ve sen diğerine yeşil tik atıyorsun ha ses1842 6 yıl önce
    • @mutecessis @ses1842 yeşil tikle işimiz yok bizim, faydamız olsun yeter :) alattin 6 yıl önce
    • Eyvallah :) mutecessis 6 yıl önce
    • Ayıktınmı haaa :D :D @mutecessis ses1842 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol