Komut sisteminde değer güvenlik önyükleme ilkesi tarafından korunuyor engellemesi

0

Bilgisayarım Acer Amd    a10-9600p,yaptıgınız tüm bios önerilerini denedim ancak bios menüsünde boot menülerine müdahale edemiyorum o kısımlar seçilmiyor ve hiç bi şekilde bcdedit -set TESTSIGNING ON gibi komutların hiç biri güvenli önyükleme ilkesinden geçmiyor.Teşekkürler.

furkantunabasii furkantunabasii (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Ne yapmak istediğini açık bir şekilde yazmamışsın. Konu açarken bunlara dikkat edilmeli.

    Cmd değer güvenli önyükleme ilkesi tarafından korunuyor hatası (tıkla)

    Eğer yapmak istediğin şey ve karşılaştığın problem (yada engel) üst linkteki gibiyse oradaki @ismailsarp çözümünden faydalanabilirsin. Bununla alakalı daha fazla bilgiye ihtiyacın olursa yine kendisine sorabilirsin. Kendisine çağrı yapar, yardım talebinde bulunabilirsin. Bu üyemiz öğrenmek istediğin hususlarda en yetkin olanlarımız içerisinde yer alır ve sana hiç şüphen olmasın yardım edecektir.  

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      BIOS üzerinde işlem yapamıyorsan BIOS'un parola korumalı olabilir. Yani birisi BIOS üzerindeki  Supervisor parolasını aktif etmiş olabilir. Bu durumda öncelikle BIOS sıfırlaması yapmalısın. BIOS görüntüsünü yollarsan böyle bir sorun mu var bunu netleştirebiliriz.

      Bu durumda BIOS pilini çıkartmalı veya BIOS reset jumper'ını bulup kısa devre yaptırmalısın. O ndan sonra BIOS üzerinde işlem yapabilirsin.

      hakan hakan (15409)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        boot mode legacy yapınca pc komple acılmıyor onu değiştirince bilgisayar açılıyor ama hiç bişeye erişim sağlanmıyor

        furkantunabasii furkantunabasii (1)
        5 yıl önce cevaplandı

        • Seninki anladığım kadarıyla laptop. Laptoplarda kısıtlama daha fazla var maalesef, buna yapacak bir şey yok. Ama şu bilgiyi de vereyim. Boot Mode seçeneğini Legacy yapınca sistem açılmaz çünkü şu anki Windows UEFI türünde kurulmuştur. Bazı laptoplarda böyle olsa dahi BIOS'tan Legacy yapılmasına müsaade veriyor üretici, ancak burada senin bilgisayarda izin verilmemiş gördüğüm kadarıyla. Uğraşmak ister misin bilemem, Boot Mode'yi Legacy olarak kullanabilmen için Windows'u MBR şeklinde kurmalısın. Biraz daha derin konular seni bekliyor anlayacağın. @furkantunabasii omercik 5 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol