Konum Kullanılamıyor hatası çözümü "C:\Windows\system32\config\systemprofile\desktop"

0

Windows 10, 8 , 7 veya farklı işletim sistemine sahip bilgisayar kullanıyorum. Bilgisayarı açtığımda C:\Windows\system32\config\systemprofile\desktop kullanılamıyor hatası alıyorum ve masaüstü simgelerim açılmıyor. Bilgisayarımdaki hiçbir programı kullanamıyorum.

Sorunun çözümü için aşağıdaki cevabı okuyabilirsiniz.

 

ismailsarp ismailsarp (6010)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Windows 10,8,7 veya başka işletim sistemine sahip bilgisayar üzerinde düzgün olmayan kapatma, Windows güncellemelerinin tam olarak yüklenememesi vb olumsuzluklar yüzünden C:\Windows\system32\config\systemprofile\desktop kullanılamıyor hatası alıyor olabilirsiniz. Bu sebeble bilgisayar profil dosyalarını yükleyemediğinden masaüstü simgeleri dahil olmak üzere düzgün çalışmayacaktır.

    Sorunu bende yaşamış ve basit bir yol ile bilgisayarı tekrar eskisi gibi çalıştırmış biri olarak aşağıdaki çözümü uygulayabilirsiniz. Aslında çözüm çok basit. Windows'un bir sebepten ötürü başlatamadığı Desktop klasörünü el ile oluşturarak bilgisayarı tekrar çalışır hale getirebilirsiniz.

    Çözüm için aşağıdakileri uygulayabilirsiniz.

    • Bilgisayarıma girin ve "C:\Windows\system32\config\systemprofile\" konumuna gidin.
    • Konuma geldiğinizde systemprofile klasörü içerisine Desktop isimli klasör oluşturun.
    • Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

    Bu işlemlerden sonra bilgisayar C:\Windows\system32\config\systemprofile\desktop klasörünü artık bulabilir hale geldiğinden masaüstü dosyaları açılacak ve eskisi gibi kullanmaya devam edebileceksiniz.

     

    NOT1: Bazı durumlarda klasör oluşturmak isterken "konum kullanılamıyor" hatası alabilir ve klasörü oluşturamayabilirsiniz. Bu tarz bir durumda farklı bir bilgisayar üzeirinde boş bir Desktop klasörü oluşturun ve USB stick veya herhangi bir yöntemle klasörü kopyalarak sorunlu bilgisayara yapıştırın.

    NOT2: Yukarıdaki çözüm konu ile ilgili basit bir çözüm yoludur. Ancak hata herzaman bu kadar kolay olmayabilir. Bu durumda @hakan hocamızın daha önce cevapladığı konum kullanılamıyor konusundaki detaylı çözümleri uygulamayı deneyebilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol