Kredi kartı bilgileri çalındı mı?

0

Bir sitede Türkiye'den 460.000 kredi kartı bilgisinin çalındığını okudum. Bu bilgi doğru mu kredi kartı bilgilerim çalınmış olabilir mi?

Anonim Anonim (156)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bleeping, ZDNet gibi sitelerde benzer haberi ben de okudum. Görünen o ki  28 Ekim - 27 KAsım tarihleri arasında çoğunluğu Türkiye'ya ait olmak üzere 460.000 kredi kartı bilgisi çalınmış.

    Bu kredi kartı bilgileri ayrıca çalınan kredi kartı bilgilerinini satıldığı online pazarlarda satışa çıkmış durumda. Her bir kredi kartı 1 ile 3 dolar arasında satılıyor.

    çalılan kredi kartları satışta

    Çalınan ve satılan bilgiler arasında Kredi Kartı numarası, Ad, Soyad, CV2, Son kullanım tarihi ve kredi kartı sahibinin telefon numarası bulunuyor.

    Bu kredi kartı bilgileri genel olarak bazı hack edilen sitelerin ödeme sayfalarına gömülen javascript kodlar ile çalınmış.

    Eğer kredi kartı kullanıyorsanız hesap hareketlerini kontrol etmenizde fayda var. Eğer size ait olmayan bir hesap hareketi görürseniz mutlaka bankanızı arayın ve bilgilendirin.

    alattin alattin (16984)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Evet çalındı. Binlerce kredi kartı bilgisi deep webte geziniyor. Özellikle Türkiye kaynaklı bir sızıntı oldu.  Dikkatli olmakta fayda var.

      murat murat (12492)
      4 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol