Kredi kartı kullanım sistemi tam olarak nasıl işliyor acaba?

0

Merhaba, bu konuda internette bir çok makale okudum fakat bir konuyu hâla tam olarak çözebilmiş değilim, bu sebebiyetle burada sorma ihtiyacı duydum. Bilgisi olanlar yanıtlarsa müteşekkir olurum.

Bin tllik bir kredi kartı aldım ve kullanmaya başladım, 500₺'lik bir ödeme yaptım fakat bunu iki ay taksitlendirdiğim de ay sonunda ben bunu 250₺ olarak ödeyebiliyorum diye biliyorum fakat kartın limiti 250₺ eksik olacak, bu limiti tamamlamazsam problem olur mu? Faiz vs. uygulanır mı tam olarak nasıl oluyor acaba, bilgi verirseniz çok sevinirim. 

ciddibiri ciddibiri (9)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Yanlış anlamadıysam cevapmaya çalışayım.

    Kredi kartının limiti 1000TL. Sen ilk ay bir alışveriş yaptın ve 500TL harcadın. Bunu da iki taksite böldün. İlk taksit harcama ayında gerçekleşeği için kredi kartının limiti 750TL'ye düşecek. Yani sen 750TL'lik bir alışveriş daha yapabilirsin.  Kartının borcunu ödediğinde limitin tekrardan yükselecek. 

    Kredi kartının limitinin tamamını kullanmak zorunda değilsin.  Kredi kartı bankanın sana sağladığı borçlanma imkanıdır. Limitlerin dahilinde harcama yapabilirsin. 

    Faiz ne zaman devreye girer onu da söyleyeyim.

    Kredi kartının bir ekstre kesim tarihi var. Mesela bankan her ayın 1. gününde ekstreni keser ve sana der ki bu ay 400TL harcadın. Bunu ayın 5. gününe kadar ödemelisin. Ödeme gününde karşına iki seçenek çıkar

    • Ya 400TL'nin tamamını ödersin. Bunu yaptığında herhangi bir faiz işlemez.  Borcunda bir atış olmaz.
    • Ya da kredi kartının asgari ödeme tutarını ödersin. Bankan sana derki dilersen 100TL ödeme yapabilirsin. Bunu da elbette seni sevdiği için yapmaz. Kalan borcunu faize tutar. 

    Faiz ödemek istemiyorsan dikkat etmen gereken şey her ay kredi kartı borcunun tamamını ödemen. Bunu yaparsan bir faizle karşılaşmazsın.

    Kredi kartı doğru kullanıldığında çok faydalıdır. asgeri ödeme tuzağına düşersen o zaman sıkıntı yaşayabilirsin.

     

    alattin alattin (16999)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkür ederim şimdi anlamış oldum. ciddibiri 4 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol