Kredi kartından habersiz para çekildi, ne yapmalıyım?

0

Bir yakınımın kredi kartından haberi olmaksızın para çekilmiş. Çekimler Facebook ve iTunes kaynaklı. Kart sahibinin ne Facebook hesabı ne de akıllı telefonu var. Aslında internet alışverişlerine kapattım diyor kartı ancak girip internet bankacılığından baktığımda hem bu paralar çekilmiş hem de adına sanal kart açılmış. Kart kapatıldı ama çekilen para gitti. Bu kişinin internet ile bir işi ve teması yok dediğim gibi akıllı telefonu bile yok. Kart bilgilerini dediğine göre sadece son zamanlarda kasko şirketine gerekli olduğu için vermiş. Bu durumun sebebini pek çözemedim. Fikri olan var mı?

noobxx noobxx (25)
2 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Hemen bankanı ara.

    Kredi kartı bilgilerin  başkasının eline geçmiş.  Muhtemelen Facebook reklamı vermiş ve iTunes üzerinden hizmet, uygulama satın almış.

    Telefonda mobil bankacılık kullanılıyorsa mobil bankacılık hesaplarını kapattır. O telefondaki tüm uygulamaları sildir hatta telefonu formatlat.

    internet bankacılığını kapattır. Bunların tamamını telefonla ilgili bankayı arayarak yapabilirsin.

    Sanal kredi kartı açıldığına göre telefon ya da bilgisayarda trojan türü bir virüs var ve gelen SMS'ler de dahil olmak üzere saldırganın eline geçiyor.

    Aileden biri bunu yapmadıysa tek sebep telefon ya da bilgisayarda (bankacılık için kullanılan tüm cihazlarda)  bir bankacılık truva atı var.

    murat murat (12492)
    2 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol