Kritik Chrome güncellemesi nedir? güvenilir midir?

0

Chrome de dolanırken bir anda kritik chrome güncellemesi diye bir uyarı geldi fakat ne yapacağımı bilmiyorum. Bu hatayı aldıktan sonra chromemin güncel olduğunu fark ettim fakat güncel değil diyor halen daha güncellesem bir sorun olur mu?

 

darkcrak darkcrak (5168)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Kritik Chrome güncellemesi hatası google'de dolaşırken bir anda çıkması normal değil. Bu tip uyarılar ile sizleri kandırıyorlar yani bu uyarı bir Pup virüsüdür yani bunu yüklerseniz bilgisayarınıza virüs bulaşacak veya fidye virüsü kısacası yüklerseniz bilgileriniz başkalarının eline geçecek. Bu hata kesinlikle dolandırıcılıktır eğer kritik güncelleme olursa google de dolaşırken direk karşınıza çıkmaz siz bunu kendi eliniz ile güncellemenizde fayda var yani Chromenin resmi sitesinden orjinal sürümü indirmeniz daha iyi.

    Hadi bu hatayı neden verdiğine gelelim:

    Bu hatayı indirdiğiniz uygulamalardan gelen Pup virüslerinden geliyor yani bu indirdiğiniz uygulamalar sizin chromenize sızıp bu tip reklamları veriyor. Bir çok güvendiğiniz uygulamalar bu yöntemler ile sizin bilgisayarınıza virüs bulaştırıyorlar o sizin güvendiğiniz uygulama virüs değil ama chrome veya başka tarayıcıda size uyarı vererek virüs bulaştırmaya çalışıyor buna da bizim dilimizde dolandırıcılık deniyor.

    Peki hangi uygulamalar dolandırıcılık yapıyor yani bu pup virüsünü bulaştırıyor?

    HostSecurePlugin
    HD-V2.2
    Savepass
    Savefier
    CloudScout Parental Control
    Desktop Temperature Monitor
    Word Proser
    Save Daily Deals
    Network System Driver, SS8
    Sm23mS,
    Salus
    Pic Enhance
    PriceLEess
    Browsers Apps Pro
    MediaVideosPlayers
    New Player
    Sales Plus
    Price Minus
    Cinema Plus
    DNS Unlocker
    1.0.0.1

    Eğer bu uygulamalar bilgisayarınızda var ise bunları kaldırmanızda fayda var fakat bunları kaldırmaya çalışsanızda bilgisayarından silinmemek için elinden geleni yapacaktır fakat şu ek bir program ile kaldırabilirsiniz.

    IOBit Uninstaller nedir, nasıl kullanılır?

    Eğer o saydıkların programlardan birisi var ise bilgisayarınzda IOBIT uninstaller ile kaldırın ardından ise bir antivirüs programı ile de bilgisayarınızı tarayın benim önerim şu antivirüs programları ile bilgisayarınızı tam tarayın ve çıkan virüsleri silin.

    darkcrak darkcrak (5168)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol