Kulaklık alanını kapatmayın uyarısı nedir?

0

Xiaomi telefon kullanıyorum ve zaman zaman kulaklık alanını kapatmayın uyarısı alıyorum.  Fiyah bir ekranda kulaklık alanını kapatmayın ve Bu özelliği kapatmak için ses açma tuşuna basın yazıyor. Xiaomi kulaklık alanını kapatmayın uyarısı nedir?

Anonim Anonim (156)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    2

    Xiaomi telefonlarda kulaklık alanını kapatmayın uyarısı Cepte Aramayı Önle (Cep Modu) özelliğinden kaynaklanıyor. kulaklık alanını kapatmayın uyarısı ekranında gösterilen turuncu çizginin olduğu alan yani şu resimde görünen alan

    Kulaklık alanını kapatmayın - Xiaomi

    alanında Yakınlık sensörü adı verilen bir sensör vardır. Mesela telefonla konuşurken bu sensör telefonun yüzünüzda olup olmadığını anlıyor. Bu sayede konuşurken yanlışlıkla yüzünüzün tuşlara dokunmasını engelliyor.  Bu sensör telefonu yüzünüze yaklaştırdığınızda ekranı kapalı hale getiriyor.

    Yine Yakınlık sensörü telefon cebinizdeyken yanlışlıkla telefon açılmasını ve birilerini yanlışlıkla aramanızı engelliyorl. Bu sensör sayesinde telefon ekranı kilitli tutuluyor.

    Bu sensör alanı kirlenirse ya da elinizle bu sensör alanını kapatırsanız kulaklık alanını kapatmayın uyarısı alırsınız. Eğer Xiaomi telefonu ingilizce kullanıyorsanız bu hata don't cover earphone area  şeklinde karşınıza çıkar.

    Ekran koruyucu kullanıyorsanız bazen ekran koruyucu sorun çıkartabiliyor. kirlenmiş ya da özelliğini kaybetmiş ekran koruyucu filmler kulaklık alanını kapatmayın uyarısına sebep olabiliyor. Ekran koruyucu kullanıyorsanız ve  kulaklık alanını kapatmayın uyarısı alıyorsanız  öncelikle yukarıda resmi olan alanı kontrol edin ve bu alan temizlemeyi deneyin. 

    Bu özelliği tamamen kapatmak da mümkün. Dilerseniz kulaklık alanını kapatmayın uyarısını tamamen ortadan kaldırmak isterseniz Xiaomi telefonda şu ayarı yapın:  

     Kulaklık alanını kapatmayın uyarısı kapatma:

    1. Xiaomi telefonda Ayarlar bölümüne dokunun.
    2. Daha sonra Kilit Ekranı seçeneğine dokunun.
    3.  Cepte Aramayı Önle (Cep Modu) ayarını kapalı duruma getirin.

    Xiaomi telefonunuzu bu şekilde ayarlarsanız artık kulaklık alanını kapatmayın uyarısı almazsınız.

    Ayarı kapatmadan önce şunları kontrol etmek isteyebilirsiniz.

    • Yukarıda resimde görünen Yakınlık Sensörü alanının temiz olduğundan emin olun. Gerekirse önce ıslak mendille sonra da kuru mendille bu alanı silin, temizleyin.
    • Yakınlık sensörü alanına parmağınızı koymayın.
    • Ekran koruyucu kullanıyorsanız ekran korucuyu kirlenmiş olabilir. Ekran koruyucuyu sökmeniz gerekebilir (sürekli  kulaklık alanını kapatmayın uyarısı alıyorsanız)
    hakan hakan (15424)
    4 yıl önce cevaplandı

    • @mat7 bunu dener misin? hakan 4 yıl önce
    • Dediğinizi yaptım. Bir daha olur mu bilmem. bu kapattığım özelliğide aslıında iyiimiş. Cebe koyulunca yanlışlıkla arama riski yok . Ekranını ben hep temiz tutarım zaten . ama islak mendille silmem iz kalır diiye korkarım. Gözlük mediliyle siliyorum kuru olarak tabi :) @hakan (12945) mat7 4 yıl önce
    • @mat7 ıslak mendilden sonra peçete ile silersen sorun kalmıyor. Hep böyle yaparım :) hakan 4 yıl önce
    • Yok ben yinede bu riski almayım :) @hakan (12945) mat7 4 yıl önce

    1

    Bu sorunun çözümü çok kolay.

    Sorunun çözümü şu şekilde:

    1. Ayarlara gir.
    2. Ardından  Kilit ekranı & Parolaya gir.
    3. Sonra Gelişmiş ayarlara gir ve ordan da Cep modunu kapat

    Peki neden bu hatayı alıyorum:

    Bu sorun genellikle telefonunuzun sensörünü kapatınca alırsınız. Bu hatanın çıkmasının sebebi ise telefon cebinizde açıldığı zaman kendi kendine cebinizde birini arama veya bir uygulamayı açmayı önlemekdir fakat bu sorunu sürekli alıyorsanız sensörü kapatmamanıza rağmen o zaman sensörün önünde toz birikmiştir ve bu sorun ile karşılaşıyorsunuzdur.

    Eğer huawei telefon kullanıyorsanız onun da çözümü var:

    Ekranın üstünü kapatmayın uyarısı devre dışı bırakma | Kazara dokunma engelleme nasıl kapatılır?

    darkcrak darkcrak (5168)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol