Kulaklık jak sorunu

0

leptopumda tek jax girişi var kulaklık ve miikrafonu aynı yerden alıyor . fakat logitech kulaklıgımda mikrafon ve hoporlör jakları ayrı . bunun için birleştirici aldım  onu takıyorm . ikisini bir algılamıyor . ya mikrafon çalıstırabiliyorum yada hoporlörü . dell inspiron 15 serisi leptop markam . jak takında ne taktınız diye soruyor . ya kulaklık seçenegi yada mikrafon seçenegi var 

blackheaven blackheaven (728)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bu özelliği kullanabilmek için laptop'un  combined audio port yani birleşik ses bağlantı noktasına sahip olması gerekiyor.

    Açıkcası Dell inspiron 15'de bu özellik var mı bilmiyorum. Fakat mikrofon kulaklık birleştirici jakını kullanmak için ilave bir işleme ya da ayara gerek yok.

    • Kulaklık mikrofon ve ses çıkışını birleştirici adaptöre takın.
    • Adaptörü birleşik ses bağlantı noktasına takın.

    Bu işlemden sonra otomatik olarak kullanabiliyor olmanız lazım.  Tek dikkat etmeniz gereken önce kulaklık setini önce adaptöre yani birleştirici jaka takmanız ardından yakı laptop'a bağlamanız.

    Bu şekilde Windowsun düzgün bir şekilde tanıması lazım. 

    Olmuyorsa ya jakda sorun vardır ya da laptopunuzun kulaklık girişi birleşik ses bağlantı noktası özelliğine sahip değildir.

    cemkara cemkara (4215)
    9 yıl önce cevaplandı

    • jak ile ilgili bir sıkıntı var sanırım . arkadasımın macbook'unda deneme yaptık aynı sonucu aldık . Tablette deneme yaptım yine aynı sonuc . Ya mikrafon yada hoporlor çalıstırıyor jak . sanırım çöpe atıyorm :) cevabınız için teşekkür ederim blackheaven 9 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol