Kullanıcı adı ve parolası nasıl değiştirilir?

0

Selamlar, birkaç ay önce 2. el (15 günlük) bir CASPER marka dizüstü bilgisayar aldım. Kullanıcı adı ve parolayı değiştiremiyorum bunu masrafsız olarak değiştirmek mümkün mü? Aldığımız kişinin facebook sayfasına da parolasız girilebiliyor mesaj attım (polis memuru) bir türlü dönmedi ne yapabilirim?  Saygılarımla

 

ratut ratut (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Anladığım kadarıyla Windows açılışında size bir şifre çıkıyor ve siz şifreyi değiştirmek istiyorsunuz.Ayrıca kullanıcı adını da değiştirmek istiyorsunuz.

    Bu kullanıcı hesapları ile ilgili ayarları Denetim Masası içindeki Kullanıcı Hesapları bölümüne gelin.Üzerinde değişiklik yapmak istediğiniz kullanıcıyı seçin.Eğer tek kullanıcı varsa seçmeye gerek olmayabilir.

    Hesap adınızı değiştirin yazısına tıklayın ve yeni hesap adını girin.Bu kısımda sizden parolayı isterse parolayı girin.

    Yine üzerinde değişiklik yapmak istediğiniz hesaba gelerek Parolayı Değiştir yazısına tıklayın.Açılan menüden Parolayı kaldırmak isterseniz Mevcut parolayı yazarak Yeni Parola ve Yeni Parolayı Onayla kısımlarını boş bırakın.Boş bıraktığında parola kaldırılmış olacaktır.

    2.Çözüm olarak şunu yapabilirsiniz.Kullanıcı Hesapları bölümüne gelin Başka bir hesabı yönetin yazısına tıklayın açılan menüden Yeni kullanıcı oluştur yazısına tıklayın ve sonraki aşamada oluşturulan yeni kullanıcının yetkisini Yönetici olarak ayarlayın.Bu şekilde windowsu yeniden başlattığınızda yeni kullanıcıya girerek size ait bir hesap oluşturmuş oldunuz.Eski hesabı silmek için ise yeni kullanıcının hesabına giriş yaptıktan sonra Kullanıcı Hesapları bölümüne gelin ve Başka bir hesabı yönetin kısmına tıklayın.Silmek istediğiniz kullanıcıyı seçtikten sonra Hesabı Sil yazısına tıklayınız.Bu aşamada size dosyalar silinecek uyarısı verecektir.Bu dosyalar eski kullanıcının Belgelerim ve Masaüstünde olan dosyalardır.

     

    Facebook sorunuza gelirsek, aldığınız kullanıcı dikkat etmemiş ve hesabı size açık bırakmış.Kötü niyetli birine geçmiş olsaydı hesabı üzerinde oynama yapabilirdi.Bu durumda sizin yapabileceğiniz bir şey yok.Kullancığınız tarayıcıyı açın ve Ctrl+Shift+Del tuşlarına basın açılan pencereden Sil veya Tarama verilerine temizle butonuna tıklayın.Bu işlemden sonra eski kullanıcının Facebook'u otomatik olarak giriş yapmış şekilde açılmayacaktır.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

    • Deneyeceğim, çok çok teşekkür ederim. Saygılarımla... ratut 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol