Kullanıcı Filitresi Uyarı:+18 İçerik Hatası Ve Sayfa Ortasında Reklam

0

Girdiğim çoğu sitede aldığım bir hatadır.Bir siteye girdikten yaklaşık 3 saniye sonra hemen buraya yönlendiriyor ve karşıya mobil ödeme seçenekleri çıkıyor ve girdiğim her sitenin ortasında küçük reklamlar mevcut.
eeburak11 eeburak11 (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Karşı karşıya olduğunuz sorunu modem virüsü olarak adlandırıyoruz. Modem virüsü ile genelde TP-Link'in TD-8816, TD-8817, TD-8840T, TD-W8151N, TD-W8901N, TD-W8951ND, TD-W8961ND modellerinden herhangi birine sahip kullanıcılar karşılaşmaktadır.

    Modem virüsünün ortaya çıkışı genellikle TP-Link modemlerde ve birkaç Airties modemde bulunan güvenlik açığından kaynaklanmaktadır. Bu sorundan kurtulup bir daha tekrarlanmamasını istiyorsanız en iyi çözüm modeminizi değiştirmektir. Fakat alternatif çözümler bulunmaktadır. 

    Kullanıcı Filtresi sorunu çözüm yöntemleri:

    1. Kullanıcı filtresi sayfasının modem virüsü olmama ihtimaline karşı Malwarebytes Anti-Malware, ADW Cleaner ve HitmanPro yazılımları ile tarama yapmalısınız.
    2. Eğer imkanınız varsa yeni bir ADSL modem almalısınız. TP link gibi modem üreticileri bu güvenlik açığından etkilenen adsl modemler için yeni bir yazılım çıkartma planları yok. İlerde daha büyük sorunlar yaşamamak için yeni bir ADSL Modem alabilirsiniz.
    3. DNS değiştirmek. Bu tam çözüm olmamakla birlikte şuanki sorunu çözmek için kullanılabilir. Bu güvenlik açığı şuan DNS yönlendirmesi olarak kullanılıyor fakat hackerlar farklı bir saldırı yöntemi kullanmaya başlarsa DNS değiştirmek çözüm olmayacaktır. DNS'i cep telefonu, bilgisayar ve tablet yani tüm o modemi kullanarak internete çıkan cihazlar için yapmalısınız.
    4. ADSL modeminizi uzaktan erişime kapatmak. Eğer Adsl modeminize uzaktan girilebiliyorsa mutlaka adsl modeminize uzaktan erişimi kapatın.

    Çok daha detaylı bilgi için; Kullanıcı Filtresi Uyarı: +18 İçerik nedir, virüs mü?

    utkubayat utkubayat (885)
    9 yıl önce cevaplandı

      0

      indirdiğiniz bir poroğramla reklam virüsü  inmiş  olma ihtimali yüksek çözümü tarayıcı ayarlarını sıfırla Malwarebytes' Anti-Malware 2.0.3.1025 İndir tara  ikinci seçenek ComboFix İndir bütün açık olan pencereli kapat  tara yaklaşık10 dkk sürer çok etkili bir virüs temizleyicisi kolay gelsin

      emir38 emir38 (-4995)
      9 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol