lapoi virüsü nedir? çözümü var mı?

0

Tüm veri dosyalarına bulaşan ve dosya uzantılarını lapoi olarak değiştiren virüsün çözümü var mı? lapoi virüsü nedir?  Neden tüm dosyalarımın uzantısı .lapoi  oldu? Uzantısı .lapoi  olan dosyaların şifresi çözülebilir mi? virüs nasıl temizlenir şifreli dosyalar nasıl çözülür?

alattin alattin (16999)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    .lapoi fidye virüsü nedir?

    Eğer dosyalarınızın uzantısı .lapoi olduysa bilgisayarınıza fidye virüsü bulaşmış demektir. .lapoi​​​​​​​ uzantısı STOP (DJVU) fidye virüsüne ait bir uzantıdır. Fidye virüsleri bilgisayarınızdaki tüm belge, resim ve video dosyalarını açılamayacak şekilde şifreler. Bu şifrenin çözülebilmesi için çoğu zaman fidye ödemek zorunda kalırsınız. Şifrelenen dosyaların sonuna .lapoi ifadesi eklenir. Dosyaların adından .lapoi  ifadesini silmek çözüm olmayacaktır.

    Fidye virüsü ile ilgili bilginiz yoksa:

    Lapoi / STOP fidye virüsü bilgisayarınızda şu adlardan biri ile adlandırılmış bir fidye notu bırakır:

    • !!!YourDataRestore!!!.txt
    • !!!RestoreProcess!!!.txt
    • !!!INFO_RESTORE!!!.txt
    • !!RESTORE!!!.txt
    • !!!!RESTORE_FILES!!!.txt
    • !!!DATA_RESTORE!!!.txt
    • !!!RESTORE_DATA!!!.txt
    • !!!KEYPASS_DECRYPTION_INFO!!!.txt
    • !!!WHY_MY_FILES_NOT_OPEN!!!.txt
    • !!!SAVE_FILES_INFO!!!.txt
    • !readme.txt.

    Bu fidye not dosyasında dosyalarınızın şifrelendiği ve fidye ödemesinin nasıl yapılacağı bilgisi vardır.

    .lapoi​​​​​​​ uzantısına sahip dosyalar için sadece çevrim dışı anahtar ile dosyalarınız şifrelendiyse çözüm var.  Bunun dışında şuan için çözüm yok.  Dosyalarınız çözülebilir mi öğrenebilmek için şu çözümdeki işlemi yapın: Stop fidye virüsünün şifrelediği dosyaların şifresi nasıl çözülür? 

    Stop fidye virüsü dosyalarınızı, virüs bulaştığında internete erişemiyorsa Offline Key denen çevrim dışı bir anahtar ile şifreliyor. Eğer internet bağlantınız o esnada varsa virüs teknik bir sorun yaşamadıysa size özel bir anahtar ile şireleme yapıyor. Bu durumda dosyalarınızı çözmek, para, fidye ödemeden şuan için mümkün değil.

    .lapoi virüsü bulaştı ne yapabilirim?

    Öncelikle şifrelenen dosyalar sizin için önemli mi? Cevabınız hayırsa bilgisayarı formatlayabilirsiniz. En temiz çözüm bu olacaktır.

    Cevabınız evetse o zaman yukarıdaki şifre çözme linkini tıklayın ve videoda anlatılanları yapın. Bu çözüm olmazsa yapabileceğiniz başka bir işlem yok. Çözüm çıksın diye beklemelisiniz. Önerim bu başlığı, uzmanim.net'i ve youtube kanalını takibe almanız. Çözüm bulunduğu an bunu paylaşıyoruz sizleri bilgilendiriyoruz. Boşuna bir arayışa girmeyin. Sizin gibi zorda kalanların durumundan faydalanmak isteyen ve sizi dolandırmak isteyen yüzlerce kişi etrafta geziniyor. "Abi x kişi bunu çözüyormuş" gibi yalanlara inanmayın. Paranızı almak için yapmayacakları şey yok. Hatta fidye ödemesi 500$ olan bir kullanıcının şifre çözene 2000$ ödediğine sahit oldum. Sizin adınıza fidye ödemesi yapıp sonra daha fazlasına size satan firma ve şahıslardan uzak durun.

    Dosyalar sizin için çok önemliyse o zaman fidye ödemeniz gerekecek. Kesinlikle çok zorda kalmadıkça Fidye ödemesi yapmayın.

     

    alattin alattin (16999)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      En köklü çözüm windows haricinde İS kullanmak.

      kaydoluyorum kaydoluyorum (3)
      4 yıl önce cevaplandı

      • Herkes bizim kadar teknik bilgiye sahip degil @kaydoluyorum bir sürü insan maalesef bilgisizliğinin kurbanı oluyor alattin 4 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol